Испанският селекционер Луис Енрике не скри радостта си от победата

...
Испанският селекционер Луис Енрике не скри радостта си от победата
Коментари Харесай

Луис Енрике: Победата е най-добрата противоотрова на депресията и тъгата

Испанският селекционер Луис Енрике не скри насладата си от успеха с 1:0 над Португалия в Лигата на нациите, само че също по този начин призна, че ще му бъде доста мъчно да избере своя състав за идния Мондиал 2022.

“Това е необикновен спорт. Победата е най-хубавата противоотрова на депресията и тъгата. Целта ни беше да отнемем топката от Португалия. Забравихме да задълбочим в първата част, само че виновността е моя. През второто полувреме обаче оправихме това. Играчите, които се появиха от пейката, бяха решаващи, само че умората на португалците е заслуга на нашите титуляри. Този триумф е подтик, тъй като ще пристгигнем на Мондиала доста по-добре след тази наслада. Това беше един край надалеч от вкъщи и показахме, че Испания не е елементарен съперник за никого. За да побеждаваме на Световното състезание, ще би трябвало да създадем нещата добре.

Има 40 играчи, които могат да дойдат в Катар и е наслаждение да упражнявам толкоз качествени испански футболисти. Съжалявам, че има хора, които заслужават да вземат участие в шампионата, само че ще останат отвън състава. Мога да се възползвам от оптималния брой от 26 играчи, само че е допустимо това да повлияе на “здравето ” на колектива. Списъкът може да е както от 26, по този начин и от 24 футболисти, не съм го решил. Трябва да видя по какъв начин Ансу Фати играе в Барселона. Аймерик Лапорт към този момент е възобновен и тренира с тима си, а за Микел Оярсабал избирам да не споделям нищо. Нека забележим по какъв начин ще се развие обстановката при него. Едно е несъмнено - описът ще бъде сложен и няма да влязат всички, даже и да го желая. Много тъпо, че Италия няма да взе участие на Мондиала, това ми се коства незаслужено ”, разяснява Луис Енрике след мача.

Снимки: Imago
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР