Испанският Реал Мадрид постави под въпрос решението на Европейската футболна

...
Испанският Реал Мадрид постави под въпрос решението на Европейската футболна
Коментари Харесай

И Реал скочи на УЕФА: Защо бе избран този стадион за финала в ШЛ?

Испанският Реал Мадрид сложи под въпрос решението на Европейската футболна централа (УЕФА) за провеждането на финала в Шампионската лига на „ Стад дьо Франс “ и прикани за отговори за хаоса пред стадиона преди началото на мача. Позицията на Реал последва тази на другия финалист - британския Ливърпул, който също потърси съответни отговори от футболните управляващи.

По-рано тази седмица УЕФА разгласи, че ще бъде осъществено изцяло и без значение следствие на събитията във френската столица Париж и проблемите при влизането на почитателите на стадиона. Първоначално от централата упрекнаха ентусиастите за късното им идване, както и множеството подправени билети.

Въпреки че болшинството потърпевши последователи бяха такива на Ливърпул, имаше и почитатели на Реал Мадрид, които попаднаха в хаоса пред стадиона.

„ Клубът желае да отбрани своите последователи, които бяха жертви на събитията от 28 май в Париж пред „ Стан дьо Франс “. Искаме да знаем аргументите, заради които този стадион бе определен за хазаин на финала и по какви критерии е направено това. Призоваваме за отговори и пояснение, с цел да бъдат открити отговорните почитателите да останат незащитени и изоставени. Фенове, които в общи линии, от самото начало демонстрираха примерно държание “, пишат от Реал Мадрид.

„ Вярваме, че това, което трябваше да бъде прелестен футболен празник за присъстващите почитатели, бързо се трансформира в серия от неприятни събития, които предизвикаха голямо неодобрение по света. Видно е от фотосите и фрагментите, оповестени от медиите, че почитатели бяха атакувани, нападнати, унизени и ограбени “, прибавят от клуба.

„ Тези събития продължиха, когато те се отправяха към колите и рейсовете си, причинявайки паники за физическото им здраве. Някои почитатели трябваше да прекарат нощта в болница вследствие на контузиите си. Нашите последователи заслужават отговор, а отговорните би трябвало да бъдат държани виновни за случилото се “, приключва позицията на испанския гранд.
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР