Испанският премиер Педро Санчес призова днес да се работи за

...
Испанският премиер Педро Санчес призова днес да се работи за
Коментари Харесай

Новият испански премиер критикува "националния егоизъм" на страните в ЕС

Испанският министър председател Педро Санчес прикани през днешния ден да се работи " за една нова Европа, в която националният нарцисизъм няма да надвива ", съобщи " Франс прес ", представена от Българска телеграфна агенция.

Изказването на Санчес е във връзка разделянето на страните от Европейския съюз за миграционната политика. То е част от обява на премиера в " Туитър " в отговор на поздравленията на изпълняващия длъжността общоприет секретар на италианската Демократическа партия Маурицио Мартина за " благородния жест " по приемането на 600-те избавени с кораба " Акуариус " мигранти.

" Скъпи Маурицио, ние сме подготвени да работим дружно за една нова Европа, в която националният нарцисизъм няма да надвива ", написа Санчес, който смени на премиерския пост в Испания консерватора Мариано Рахой след вота на съмнение против държавното управление на 1 юни.

Италия, ръководена от съдружното държавно управление на Движение " Пет звезди " и крайнодясната " Лига ", не позволи на " Акуариус " да дебаркира на нейния бряг - демонстрация, която раздели страните - членки на Европейски Съюз, в доста от които ксенофобията се ускорява.

Унгария и Словакия, които организират политика против имиграцията, показаха поддръжката си за държавното управление на Джузепе Конте и неговия вътрешен министър Матео Салвини. Френският президент Еманюел Макрон мощно разкритикува италианското управление, порицавайки неговия " цинизъм и безнаказаност ", само че след това в телефонен диалог с италианския министър-председател съобщи, че не е имал за цел да наскърбява Италия и италианския народ.

Мигрантският въпрос сътвори разделяне и в немското държавно управление, противопоставяйки Ангела Меркел и нейния вътрешен министър Хорст Зеехофер.

По данни на Международната организация по миграцията от началото на годината 44 570 души са влезнали незаконно в Европейския съюз по земя и море.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР