Испанският премиер Педро Санчес осъди днес жестокостите, извършени по думите

...
Испанският премиер Педро Санчес осъди днес жестокостите, извършени по думите
Коментари Харесай

Педро Санчес: Испания ще достави на Украйна още 200 тона муниции

Испанският министър председател Педро Санчес осъди през днешния ден жестокостите, осъществени по думите му от съветските сили в град Бородянка, покрай Киев. Той посети през днешния ден Украйна, дружно с датската министър-председателка Мете Фредериксен, съобщи Франс прес, представена от Българска телеграфна агенция.

„ Шокиран съм да видя ужасите и жестокостите на войната на Путин по улиците на Бородянка “, сподели водачът на испанските социалисти в обява в профила си в Tуитър, съпроводена от видео, показващо по какъв начин се разхожда из опустошения град дружно с датската премиерка Мете Фредериксен. „ Няма да оставим украинския народ самичък “, даде обещание Санчес.

Той разгласи, че Испания ще достави на Украйна още 200 тона боеприпаси и други военни материали, съобщи Ройтерс.

Дания ще достави на Украйна спомагателна военна помощ за 90 милиона $ и ще поддържа нови наказания против Русия, разгласи Мете Фредериксен. Тя посочи, че датската военна помощ за Украйна ще доближи общо 146 милиона $.

Телата на девет цивилни бяха открити през вчерашния ден в Бородянка, като по някои от тях личат " признаци на изтезания ", заяви нощес украинската полиция, напомня Агенция Франс Прес.

След изтеглянето на съветските сили преди три седмици от региона на Киев, стотици тела на цивилни бяха открити от украинските управляващи, които дружно със Запада осъждат " военни закононарушения " на съветските бойци - обвиняване, отхвърлено от Русия.

Украинският вицепремиер Олга Стефанишина сподели през днешния ден пред Агенция Франс Прес, че повече от 1000 тела на цивилни се намират в моргите в региона на Киев.

Педро Санчес и Мете Фредериксен ще се срещнат по време на визитата си с украинския президент Володимир Зеленски в Киев. След това се възнамерява обща конференция на тримата.

Съобщението за пътуването на испанския водач, което следва сходни визити на други европейски водачи след съветската инвазия, почнала на 24 февруари, беше направено във вторник, само че испанското държавно управление не даде точната дата от съображения за сигурност. Вчера Санчес уточни, че ще съобщи на украинския президент по време на визитата си „ безрезервния и явен ангажимент на Европейския съюз “ и на Испания „ за мира “.

Испания ще продължи да работи за мир в Украйна, само че също по този начин ще продължи да изпраща " цялата нужна филантропична и военна помощ ", като в същото време подсигурява " приемането на наша територия " на украински бежанци, сподели още той. Испания към този момент одобри 134 000 украинци, а 64 000 от тях получиха краткотрайна протекция, в това число позволения за настаняване и работа.

Мадрид изпрати в Украйна дузина самолета с " стотици тонове " оръжия и филантропично съоръжение, сподели в понеделник министърката на защитата Маргарита Роблес. Като още един знак за уговорката на Испания към Украйна, Педро Санчес разгласи в понеделник повторното отваряне " след няколко дни " на испанското посолство в Киев, което беше затворено ден след началото на съветската инвазия от съображения за сигурност.

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР