Испанският премиер Мариано Рахой заяви, че няма да прави компромис

...
Испанският премиер Мариано Рахой заяви, че няма да прави компромис
Коментари Харесай

Премиерът на Испания: Целостта на страната не може да е предмет на договорки

Испанският министър председател Мариано Рахой съобщи, че няма да прави компромис със сепаратистките желания на управляващите в Каталуния, съобщи Дойче веле. Правителството ще се погрижи за това възможна декларация за самостоятелност да не докара до резултат, предизвестява Рахой в изявление за в. " El Pais ", оповестено през днешния ден.
Той даже позволява опцията за разформироване на районното държавно управление на Каталуния, в случай че то не се откаже от желанията си да отдели провинцията от Испания.

" Нищо не изключвам ", дава отговор Рахой на въпрос дали е вероятен подобен вид.

Чл. 155 от испанската конституция разрешава на централната власт да разпусне районното държавно управление и за отнеме на Каталуния частичната й автономност.

Испанският министър председател твърди, че " ще направи всичко належащо " и се надява Каталуния да не поеме по пътя на сепаратизма.

" Идеалният вид би бил да не се стига до радикални ограничения. Властите в Каталуния към момента имат опция да предотвратят потребността от твърда реакция от страна на централното държавно управление в Мадрид. " - показва Рахой.

Той е безапелационен, че " целостта на страната не е предмет на договорка " и Мадрид няма да води договаряния на фона на закани.

По думите на испанския министър председател, до момента в който не завърши рецесията, в Каталуния ще останат 4000 служители на реда , командировани от централните управляващи.

Той изключва разновидностите за ходатайство, както и за предварителни избори.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР