Испанският премиер Мариано Рахой се обяви за засилване на европейското

...
Испанският премиер Мариано Рахой се обяви за засилване на европейското
Коментари Харесай

Испания иска обединена Европа срещу тероризма

Испанският министър председател Мариано Рахой се разгласи за усилване на европейското съдействие в битката против тероризма, предадоха международните организации.

"Поисках от френския президент Еманюел Макрон да засегнем този въпрос " на минисрещата на върха в понеделник в Париж, сподели Рахой на конференция в Мадрид.

На 28 август Макрон ще събере министър председателите на Испания и на Италия Паоло Джентилони, немския канцлер Ангела Меркел и висшия представител на Европейски Съюз за външната политика и сигурността Федерика Могерини. Първоначално беше планувано срещата да бъде отдадена на ръководството на еврозоната, само че програмата се промени.

"Моето желание е да можем да обсъдим сегашните механизми за съдействие в Европейския съюз и да проучим опциите за тяхното подсилване и възстановяване ", съобщи Рахой след съвещание на испанското държавно управление, на което бяха разисквани терористичните офанзиви в Каталуния предходната седмица, при които бяха убити 15 индивида.



Той отхвърли обвиняванията в неприятна съгласуваност сред испанските и каталунските управляващи преди, по време на и след атентатите. Рахой увери, че връзката сред Мадрид и Барселона е била гладка и непрекъсната, както на политическо, по този начин и на техническо ниво.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР