Испанският национален отбор може да заиграе без чист нападател през

...
Испанският национален отбор може да заиграе без чист нападател през
Коментари Харесай

В Испания искат отбор без чиста „деветка“

Испанският народен тим може да заиграе без чист нападател през 2019 година. Върху тази концепция ще мисли треньорският щаб на „ Ла Роха “ след неубедителното показване на тараните. Темата бе подета и от локалните медии след минимална победа с 1:0 над Босна и Херцеговина в другарска среща, играна в Лас Палмас. Единственият гол бе дело на дебютанта Брайн Мендес от „ Селта “. Тимът обаче изпитваше компликации в предни позиции, а с нов необикновен пропуск се прояви Алваро Мората. Статистиката демонстрира, че под управлението на селекционера Луис Енрике „ Ла Фурия “ е вкарала 17 гола, само че единствено 6 от тях са дело на нападателите. Това породи и въпроса дали не е по-добре напролет Енрике да опита скица с „ подправена деветка “.

„ Мисля, че салдото от шестте мача е добър – разяснява треньорът. – Бях наясно още първоначално, че футболистите не могат да ми дадат всичко това, което аз изисквам от тях. На фона на многото техни задължения съм удивен от представянето и желанието им. Доволен съм от тима. “

Преди срещата към този момент някогашният състезател на отбора Давид Силва бе почетен със специфичен приз. Футболистът на „ Манчестър Сити “, отказал се от националния тим след Мондиал 2018, получи фланелка персонално от президента на федерацията Луис Рубиалес. За Испания офанзивният състезател записа 125 срещи и осъществя 35 гола. Той е шести по мачове за Испания в историята и на четвърто място при реализаторите.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР