Испанският министър на селското стопанства Луис Планас Пучадес заяви, че

...
Испанският министър на селското стопанства Луис Планас Пучадес заяви, че
Коментари Харесай

Испания и Франция разкритикуваха едностранната забрана на някои държави за внос на украинско зърно

Испанският министър на селското стопанства Луис Планас Пучадес съобщи, че едностранната възбрана, оповестена от страна на някои страни от Европейския съюз за импорт на украинско зърно, " наподобява е противозаконна ", съобщи Ройтерс. 

От своя страна френският министър по въпросите на земеделието и на хранителния суверенитет Марк Фено уточни, че това решение " слага под въпрос европейската взаимност ".

Тези изказване идват преди днешното съвещание на Съвета на Европейски Съюз по земеделие и риболовство в Брюксел.

Полша, Унгария и Словакия оповестиха в петък, че не разрешават вноса на селскостопански артикули от Украйна, откакто Европейска комисия реши да не удължава възбраната след приключването ѝ.

Днес Румъния разгласи, че може да забрани или ограничи вноса, в случай че се стигне до пренасищане на пазара.

България позволи вноса, което провокира огромни митинги от страна на зърнопроизводителите, блокирали доста пътища и основни точки в страната през днешния ден.

Испанският аграрни министър Луис Пучадес съобщи, че " Европейската комисия би трябвало да реши " дали страните, удължили възбраната за вноса на селскостопански артикули от Украйна, са направили нарушаване на европейското законодателство.

За да запазим солидарността, ние би трябвало да бъде единни... Трябва да се придържаме към тези правила. В противоположен случай европейският план е изложен на риск. Единният пазар е неделима част от него, уточни френският министър по въпросите на земеделието и на хранителния суверенитет Марк Фено. 
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР