Испанският кралски дворец нарече починалата на 85-годишна възраст оперна прима

...
Испанският кралски дворец нарече починалата на 85-годишна възраст оперна прима
Коментари Харесай

Скръб и тъга след загубата на великата испанска певица Монсерат Кабайе

Испанският кралски замък назова умрялата на 85-годишна възраст оперна прима Монсерат Кабайе " най-хубавата измежду най-хубавите ". В съболезнователен адрес Кабайе беше избрана като " велика оперна грандама, легенда на международната просвета, най-хубавата измежду най-хубавите, способна да открива нови креативен пространства ". " Нейната изключителна персона и неповторим глас вечно ще бъдат с нас. Ние сме мощно опечалени от тази загуба ", акцентират от кралския двор.

 © Българска телеграфна агенция
Пред вестник " Паис " световноизвестният тенор и диригент Пласидо Доминго съобщи, че с голяма тъга е схванал за кончината на Кабайе. " Гласът й беше неповторим, непостижим ", посочи маестрото. Той не си спомня тъкмо по кое време за пръв път се е озовал на една и съща сцена с оперната прима, само че тъкмо знаел нейната дарба да съединява изречения, една след друга. Пласидо постоянно я питал: " Монсерат, ти по кое време ще си поемеш мирис? "

Пред радиостанцията " Каталуния радио " оперният артист Хосе Карерас дефинира Кабайе като неповторим представител на изкуството. " Сред всички сопрано, които съм слушал, никоя оперна певица не се е доближавала до осъществяванията на Кабайе ", означи тенорът. Той посочи качествата на нейния глас и забележителната й вокална техника.

Директорът на Виенската държавна опера Доминик Мейер отбелязва, че с кончината на Кабайе ни напусна една от най-изтъкнатите певици на XX век. " Нейният хубав глас, изумителна техника и омагьосване правеха голямо усещане и въодушевяваха доста генерации фенове на оперното изкуство ", акцентира Мейер.

Китаристът на английската група " Куин " Брайън Мей написа в Инстаграм, че Кабайе е била източник на ентусиазъм за целия състав и изключително за фронтмена Фреди Меркюри. Мей разгласява фотография, изобразяваща дует на Кабайе с Меркюри. Тяхната ария " Барселона " от 1987 година се трансформира в международен шлагер и беше определена за химн на Летните олимпийски игри, проведени в града през 1992 година
 Почина испанската оперна певица Монсерат Кабайе Почина испанската оперна певица Монсерат Кабайе
Прочутата испанска оперна певица Монсерат Кабайе умря на 85-годишна възраст в Барселона, оповестиха лекари от болничното заведение там. Певицата е страдала от съ...
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР