Испанският крал Фелипе Шести започна двудневни консултации с лидерите на

...
Испанският крал Фелипе Шести започна двудневни консултации с лидерите на
Коментари Харесай

Испанският крал започва консултации с лидерите на партиите

Испанският крал Фелипе Шести стартира двудневни съвещания с водачите на политическите партии в Испания. Това става към месец след неизлъчилите безапелационен победител парламентарни избори, съобщи ДПА.

Днес монархът се срещна с представители на по-малките партии в Народното събрание, а в четвъртък е планувано да беседва с изпълняващия длъжността министър председател на Испания Педро Санчес. Очаква се по-късно Испанската социалистическа работническа партия (ИСРП) на Санчес да бъде натоварена със задачата да сформира държавно управление.

На изборите в края на април ИСРП беше първа политическа мощ, само че при събраните от нея едвам 28,8% от гласовете тя няма задоволително депутати в Народното събрание, с цел да образува болшинство.

Очаква се Санчес да търси вид да сформира ръководеща коалиция дружно с по-малките районни партии, даже вероятно с присъединяване на депутатите сепаратисти от Каталуния.

Санчес е отпред на държавно управление на малцинството от юни м.г., когато смъкна от власт ръководството на консерватора Мариано Рахой след избор на съмнение. След като обаче при започване на тази година каталунските депутати отхвърлиха да поддържат оферти от Санчес бюджет, изпълняващият длъжността министър председател свика предварителни парламентарни избори.
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР