Испанският колос спечели гостуването си на Реал Сосиедад с 0:2

...
Испанският колос спечели гостуването си на Реал Сосиедад с 0:2
Коментари Харесай

Реал Мадрид подчини Сосиедад и се откъсна на върха, но даде свидна жертва

Испанският исполин завоюва гостуването си на Реал Сосиедад с 0:2 в конфликт от 16-ия кръг в Ла Лига. Винисиус Жуниор се регистрира с ново попадение за " лос бланкос ", а другото попадение означи Лука Йович. " Кралете " обаче дадоха свидна жертва, откакто Карим Бензема се контузи в самото начало на мача.

Първите минути започнаха със умерено движение и без рискове пред двете порти. В 16-ата минута обаче Реал Мадрид загуби един от най-важните си играчи: Карим Бензема се контузи и беше наложително сменен от Карло Анчелоти. На мястото на Бензема влезе Лука Йович.

В 25-ата минута Модрич стреля рисково в наказателното поле, само че Ремиро улови. В края на частта Сосиедад натисна " лос бланкос " и сътвори две рискови положения пред вратата на Тибо Куртоа. В 40` белгийският пазач боксира неприятно, което разреши на Александър Исак да стреля към вратата, само че ударът му бе блокиран. После Микел Оярсабал също нанесе рисков удар, само че отвън задачата.
След почивката Реал упражни ранен напън и стигна до гол. Първо Родриго насочи прецизен удар от дребен ъгъл, който бе париран от Ремиро. Две минути по-късно Винисиус проби от левия фланг към наказателното поле. Бразилецът направи двойно подаване с Лука Йович, с цел да се озове на стрелкова позиция и да вкара - 0:1!


В 57-ата минута Реал стигна до втори гол. След центриране от корнер топката бе ориентирана към дребното наказателно поле, а там Лука Йович се оказа най-съобразителен. Сръбският нападател изскочи зад защитата на Сосиедад и изпревари вратаря Ремиро, с цел да вкара с глава във вратата му - 0:2!
В идващите минути темпото на игра падна, а с това и ситуациите за гол пред двете порти. В 87-ата минута Едер Милитао изведе Винисиус самичък против вратаря на Сосиедад, само че ударът на Винисиус не бе задоволително акуратен, което разреши на Ремиро да избави.
По този метод Реал Мадрид се откъсна на върха в Ла Лига с актив от 39 точки - с осем повече от втория Севиля, който е с мач по-малко. " Кралете " се възползваха и от , след която възпитаниците на Карло Анчелоти поведоха с 10 точки на настоящия първенец на Испания.
В идващия кръг Реал посреща Атлетико в огромното дерби на Ла Лига. Срещата ще се изиграе на 12 декември, като към момента не е ясно дали " белите " ще могат да разчитат на голмайстора в шампионата Карим Бензема.
СТАРТОВИ СЪСТАВИ


Реал Сосиедад: Ремиро, Зубименди, Зубелдиа, Оярзабал, Янузай, Рико, Гевера, Горосабел, Сьорлот, Льо Норман, Исак
Реал Мадрид: Куртоа, Карвахал, Милитао, Алаба, Менди, Каземиро, Кроос, Модрич, Винисиус, Родриго, Бензема

ПРЕДИ СРЕЩАТА:
Реал Мадрид е в серия от пет следващи победи в Ла Лига и справедливо оглавява класирането с актив от 36 точки - с пет повече пред втория Севиля. Сега " лос бланкос " се изправят против един от тимовете, намесени в борбата за купата през този сезон - Реал Сосиедад.
Сосиедад заема четвърто място в Ла Лига с 29 точки, като загуби по-предното си класиране след тъждество и загуба в последните си два мача. Тимът обаче продължава да е с най-силната отбрана - единствено 11 позволени гола, което е подравнен индикатор с защитите на Севиля и Атлетик Билбао.
Сега тази отбрана ще бъде тествана от най-силната офанзива в Испания - тази на Реал, която е отбелязала впечатляващите 35 гола в досегашните си 15 срещи.
Източник: sportlive.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР