Испанският гигант за добиване на възобновяема енергия Iberdrola заяви в

...
Испанският гигант за добиване на възобновяема енергия Iberdrola заяви в
Коментари Харесай

Испанската Iberdrola ще инвестира $15 милиарда за ВЕИ във Великобритания

Испанският колос за извличане на възобновима сила Iberdrola съобщи в понеделник, че ще влага близо 14 милиарда евро (15 милиарда долара) във Англия до 2028 година в мрежи и ВЕИ планове, оповестява Reuters.

Планът е в сходство с по-широката капиталова тактика на компанията, при която се следи възходящ фокус върху мрежите, чиято възвращаемост е разрешава да бъде предсказуема, и по-селективен метод към ВЕИ планове, предпочитайки тези, които носят по-висока възвръщаемост.

Някои от европейските енергийни колоси станаха по-предпазливи във връзка с възобновимите енергийни източници, защото секторът е изправен пред високи лихвени проценти и възходящи разноски за задълженията.

Необходими са спомагателни вложения в мрежите за подсилване на системата, като се има поради увеличената роля на производството на електрическа енергия от възобновими източници.

Италианската енергийна група Enel одобри сходен сюжет с нов капиталов проект, който ще се концентрира върху електрическите мрежи, като в същото време ще бъде по-предпазлив във връзка с плановете за възобновима сила.

Iberdrola сподели, че преносните и разпределителните мрежи ще получат почти две трети от плануваната инвестиция, в това число повече от 3 милиарда евро за подводен кабел, кадърен да транспортира възобновима сила, задоволителна за зареждане на два милиона семейства.

Изграждането на кабела, Eastern Green Link 1 (EGL1), ще стартира при започване на идната година.

Испанската компания също даде обещание да влага в слънчеви и вятърни планове, в това число офшорния вятърен план край източното крайбрежие на Англия, прочут като East Anglia 3, както и в зелен водород.

" Със постоянни и предвидими регулаторни рамки в Обединеното кралство, ние сме по-отдадени от всеки път да продължим да насърчаваме нашите вложения в мрежи и възобновими енергийни източници, с цел да продължим да насърчаваме енергийния преход и постигането на климатичните цели на страната ", сподели в декларация изпълнителният шеф на Iberdrola Игнасио Санчес Галан, представен от Ройтерс.
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР