Испанският футболен клуб Севиля обяви, че ще направи ремонт на

...
Испанският футболен клуб Севиля обяви, че ще направи ремонт на
Коментари Харесай

"Севиля" ще увеличи капацитета на стадиона си "Рамон Санчес Писхуан"

Испанският футболен клуб " Севиля " разгласи, че ще направи ремонт на стадиона си " Рамон Санчес Писхуан ", с който да усили потенциала. Ще бъдат добавени в допълнение 4382 седалки, които да усилят седящите места до 47 074. Всичко това ще коства на андалусийците 1.28 милиона евро.

Ремонтът се прави и за възстановяване на сигурността на оборудването. Седалките към този момент ще бъдат от падащ вид, каквито са на множеството игрища в Европа. По този метод ще се прибавят коридори сред обособените редове и по този начин излизането ще бъде по-лесно. Ще бъде повишен и броят на входовете – от 37 на 48, а местата за фенове с увреждания към този момент ще са 268, а не както до момента единствено 52.

През този сезон " Севиля " е седмият най-добре посетен клуб в Ла Лига, като приблизително на стадиона има 33 364 фенове. Андалусийците са шести в шампионата, а също така се класираха за четвъртфинал в Шампионската лига за пръв път в историята.

" Рамон Санчес Писхуан " е издигнат през 1958 година и носи името на някогашния президент на клуба, който инициира преместването на оборудването и неговото създаване.

Стадионът има славата на амулет за националния тим на Испания. На него Ла Фурия в никакъв случай не е губила интернационален мач. В европейските шампионати пък " Севиля " има единствено три загуби като хазаин – от АЗ (Алкмаар) през 2006-07, от ЦСКА (Москва) през 2009-10 и градския противник " Бетис " през сезон 2013-14.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР