Испанският актьор Антонио Бандерасой ще играе Пабло Пикасо в 10-серийния

...
Испанският актьор Антонио Бандерасой ще играе Пабло Пикасо в 10-серийния
Коментари Харесай

Антонио Бандерас ще изиграе Пикасо

Испанският артист Антонио Бандерасой ще играе Пабло Пикасо в 10-серийния ефирен филм за бурния живот на художника,направляван от холивудския режисьор Рон Хауърд, както и във филм за 33-те дни, в които художнкът рисува антивоенния си шедьовър " Герника ", на Карлос Саура, оповестява Artprice.

Изглежда е предопределено, че един ден Антонио Бандерас, който е ходил на учебно заведение всяка заран около родния дом на Пикасо, ще би трябвало да изиграе великия художник. В продължение на години вторият най-известен наследник на Малага е отхвърлял предложения да играе великия художник, знаейки, че " ще бъде гледан под лупа ". Но най-после Бандерас сподели " да " и то два пъти.

" Филмите са доста положителни за събитията ", сподели Бандерас, " само че за живота на някой, 10 часа телевизия е доста огромно предизвикателство. " Въпреки това, с някой като Пикасо " няма значение какъв брой добре го вършиме, постоянно ще се изправите пред рецензии ", споделя 57-годишният артист пред Агенция Франс Прес в изявление за новата серия на " Genius Picasso ". „ Така е било и за Пикасо. Той е знаел, когато е нарисувал " Госпожиците от Авиньон ", че хората ще се опитат да го убият поради това, тъй като сега не се е считало за уместно да рисуваш по този начин.

Пикасо хвърля сянка върху детството на Бадерас в Малага, андалуското пристанище, където се раждат и двамата, единствено през четири улици. " Спомням си, че майка ми държеше ръката до момента в който ме водеше в учебно заведение сутринта около къщата на " Плаза де ла Мерсед " - споделя артистът, който без косата си физически съвсем не се разграничава от художника.

Друга мисъл също утешава Бандерас. Той се среща с дъщерята на Пикасо, когато идва в Лос Анджелис и приказва доста малко британски. " Започнах да приказвам испански с нея " и след известно време тя затвори очи и си помислих: Боже мой, омръзвам тази жена. Така че я попитах дали е изтощена и тя сподели: " Не, въобще, когато затворя очи, виждам татко си, тъй като говорите със същия акцент като него. Така приказва татко ми, той приказва като теб. “ “

" Не мога да се съпоставям с най-важния художник на ХХ век, би било неуместно и смешно ", споделя Бандерас, който играе художника в по-късните му години, прекарвайки пет часа дневно в грим, преди да стъпи на снимачната площадка.

Вместо характерен биографичен филм, поредицата на National Geographic - снимана частично в Будапеща - е " нещо като кубистска картина за него ", споделя той. " Започваме с бомбардировките в Герника ", градът на баските, който е опустошен от Хитлер и Мусолини по време на испанската революция през 1937 година " Разказът не е линеен, което е доста добре, мисля ", споделя Бандерас, който става прочут във филмите на Педро Алмодовар като " Жени на ръба на нервна рецесия ", преди да отиде в Холивуд. Той споделя, че най-голямата му битка не е гримът, а се опитът да " разбере Пикасо ", избора, който е направил политически и художествено, и връзките с дамите в живота му.

Освен че учи биографиите на художника, артистът беседва с внука му Оливие Видмайер, чиято книга " Пикасо: съкровен портрет " е оповестена през март.

Страстта на Бандерас към художника го крепи в продължение на повече от шест години в дълго отлагания филм на Саура - " Герника 33 дни ", който споделя за основаването на огромната картина на Пикасо на фона на бурните му връзки с Дора Маар. " Това е изцяло друго от другия филм, всичко тук, е отдадено на " Герника ", огромното му отражение върху насилието и гражданската война. Карлос Саура желае да се измъкне от реализма и да направи нещо, което безусловно е картина. " /БГНЕС
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР