Испанските власти вдигнаха на 12 години минималната възраст, след навършване

...
Испанските власти вдигнаха на 12 години минималната възраст, след навършване
Коментари Харесай

Испания с нови правила за влизане в страната

Испанските управляващи подвигнаха на 12 години минималната възраст, след навършване на която за влизане в страната е нужен негативен тест за ковид, съобщи Франс прес. 

Децата под тази възраст няма да бъдат задължавани да показват подобен тест, с цел да пътуват. Промяната влиза в действие още на 9 юни, написа в испанския Държавен вестник. От хората над 12 години ще се одобряват както PCR проби, по този начин и проби за антигени и антитела. 

Съобразявайки се с рекомендациите на Европейската комисия, която за възобновяване на туризма приканва да се хармонизират ограниченията, засягащи пътуванията в границите на Европейски Съюз, Испания приспособява също минималната възраст за имунизиране и се нагажда съгласно лимитите, открити в прилежащите страни. От 3 юни Италия имунизира хора над 12-годишна възраст, а от 15 юни юноши сред 12 и 18 години ще се имунизират и във Франция, отбелязва Агенция Франс Прес, представена от Българска телеграфна агенция.

Испанското държавно управление планува да имунизира младежите сред 12 и 17 години преди началото на новата образователна година през септември. 

Според друго разпореждане, оповестено в формалното издание, Испания към този момент ще пуска на своя територия освен идващи със аероплан, само че и по суша, в случай че разполагат с имунизационен документ. До момента испанските управляващи изискваха при влизане в страната по суша негативен PCR тест, изработен не по-рано от три денонощия преди представянето му. Отрицателен PCR или антигенен тест ще се желае в този момент от неимунизираните. 
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР