Испанските власти подозират цяла терористична клетка от поне осем души

...
Испанските власти подозират цяла терористична клетка от поне осем души
Коментари Харесай

Терористична клетка от поне 8 души е отговорна за атаките в Испания

Испанските управляващи подозират цяла терористична клетка от най-малко осем души зад офанзивата на „ Ла Рамбла” и още два свързани случая.

При атентата в Барселона починаха 13 души, а ранените са над 100. Шофьорът на буса съумя да избяга.

Специалните пратеници на bTV репортерът Петър Нанев и операторът Добромир Иванов към този момент се намират в Барселона.

Районът на „ Ла Рамбла” остава блокиран. Въпреки това на оживената пешеходна улица през днешния ден има доста локални и туристи. На места хората оставяха цветя и палеха свещ за починалите.

На летището в Барселона управляващите са създали горещи точки, които да посрещат околните на потърпевшите и починалите, които се чака да дойдат през днешния ден.

При втората офанзива на крайбрежната улица на град Камбрилс южно от Барселона са ранени 7 души, трима от които служители на реда. Предполагаемите атентатори бяха премахнати на място. Първоначално бе обявено, че те са носили колани с експлозиви, само че при инспекция на сапьора те се оказали подправени.

Според каталунските управляващи има връзка сред двете офанзиви, както и с различен случай от през вчерашния ден денем – детонация в къща в Алканар, при която почина един човек.

Властите имат данни, че атентаторите са подготвяли и други офанзиви с газови бутилки.

Шофьорът на вана от офанзивата в Барселона към момента се търси. Двамата арестувани нощес се оказа, че не са били в микробуса. Тази заран бе арестуван и трети обвинен в град Рипол.

Днес в 12 ч. локално време на площад „ Каталуня” в Барселона ще се организира марш, в който ще взе участие испанският министър-председател Мариано Рахой, както и водачите на всички парламентарно показани партии в страната.

-->
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР