Испанските власти наложиха солена глоба на Facebook заради нарушени правила

...
Испанските власти наложиха солена глоба на Facebook заради нарушени правила
Коментари Харесай

Испания глоби Facebook с 1,2 млн. евро

Испанските управляващи постановиха солена санкция на Фейсбук поради нарушени правила за отбрана на персоналните данни. Социалната мрежа ще би трябвало да заплати 1,2 млн. $, оповестява The Telegraph.

Според Агенцията за отбрана на персоналните данни в Испания нарушавания е имало в три случая, два от тях съществени, а третото - " изключително съществено ". Глобата за първите две е по 300 000 евро, а за третото - 600 000 евро.

В рамките на следствието на нарушаванията е станало ясно, че обществената мрежа получава информация за идеологии, религиозни убеждения, персонални желания и други данни на потребителите, без да осведоми защо тъкмо употребява данните.
 Как да вградите YouTube видео в PowerPoint презентация Как да вградите YouTube видео в PowerPoint презентация
Видеото може да бъде превъзходен метод да извършите презентацията си по-раздвижена и забавна. От MakeUseOf ни поучава...
Прочети повече
„ Потвърдено е, че обществената мрежа обработва предпазените данни за реклами, наред с други неща, без приемането на категорично единодушие от страна на потребителите “, се споделя в известието на организацията.

Това е следващата санкция за Фейсбук в Европа. През май от Европейската комисия глобиха компанията със 110 млн. евро за даване на погрешна информация за изискванията на покупка на приложението WhatsApp през 2014 година

Редактор: Деница Райкова
Източник: expert.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР