Испанските власти наложиха глоба на социалната мрежа Фейсбук в размер

...
Испанските власти наложиха глоба на социалната мрежа Фейсбук в размер
Коментари Харесай

Испания глоби Фейсбук с 1,2 млн. евро заради слаба защита на личните данни

Испанските управляващи постановиха санкция на обществената мрежа Facebook в размер на 1,2 млн. евро поради неуспеха на компанията да предотврати достъпа до данни на потребителите й от рекламодатели. Това излиза наяве от публикувано изказване на испанската Агенция за отбрана на персоналните данни.

Според службата нарушаването е обвързвано с потребление на персонална информация на клиенти на мрежата. „ Агенцията оповестява за съществуването на две съществени нарушавания и едно изключително сериозно… и постанова на Facebook санкция в размер на 1,2 млн. евро – по 300 000 евро за първите две и 600 000 за другото “, се споделя в известието на управляващите, предава.

В рамките на следствието на нарушаванията е станало ясно, че обществената мрежа получава информация за идеологии, религиозни убеждения, персонални желания и други данни на потребителите, без да осведоми защо тъкмо употребява данните.

„ Потвърдено е, че обществената мрежа обработва предпазените данни за реклами, наред с други неща, без приемането на категорично единодушие от страна на потребителите “, се споделя в известието на организацията.

Това е следващата санкция за Facebook от европейска страна. През май от Европейската комисия глобиха компанията със 110 млн. евро за даване на погрешна информация за изискванията на покупка на приложението WhatsApp през 2014 година

Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР