Испанските социалисти се очаква да спечелят най-много места на изборите

...
Испанските социалисти се очаква да спечелят най-много места на изборите
Коментари Харесай

Испанските социалисти се очаква да спечелят и на евровота

Испанските социалисти се чака да завоюват най-вече места на изборите за Европейски парламент на 26 май. Те са се следвани от Народната партия, демонстрира изследване на GAD3 за вестник ABC, представено от " Ройтерс ".

Социалистическата партия, която завоюва парламентарните избори на 28 април, само че не получи болшинство, ще завоюва 20 места или 30,3% на идния избор. Това значи 6 места повече спрямо 2014 година

Новата крайнодясна партия " Вокс " се чака да получи първо посланичество в Европейския парламент, откакто завоюва първите си места в националния парламент предишния месец. Със 7,8% поддръжка " Вокс " ще получи пет места в Европейския парламент, демонстрира първото огромно социологическо изследване от парламентарните избори.

Народната партия е втора. Тя ще получи 12 места за разлика от 16 места през 2014 година, откакто изгуби повече от половината си депутатски места на парламентарния избор. Дясноцентристката " Граждани " ще усили представителите си в Екологичен потенциал от 2 на 10.

830 души са взели участие в извършеното сред 3 и 6 май изследване. То също разкрива, че десни и леви обединения ще завоюват същия % гласове на локалните избори на 26 май.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР