Испански съдия върна зоната за ултраниски емисии в столицата Мадрид.

...
Испански съдия върна зоната за ултраниски емисии в столицата Мадрид.
Коментари Харесай

Испански съдия върна зоната за ултраниски емисии в Мадрид

Испански арбитър върна зоната за ултраниски излъчвания в столицата Мадрид. Съдебното решение е наложено единствено няколко дни, откакто следеният от десните Столичен съвет анулира рестрикциите за коли, написа " Гардиън ".

Съдът постанови, че рестриктивните мерки би трябвало да останат в действие . От през днешния ден водачите на коли ще бъдат глобявани 90 евро, в случай че навлязат в зона с повърхност 1166 акра в центъра на испанската столица. Има изключение за някои коли.

Зоната, известна като Madrid Central, беше въведена през ноември от тогавашния кмет Мануела Кармена. През април равнищата на азотен оксид в центъра на града спаднаха с 48% на годишна база, съгласно природозащитната организация " Еколози в деяние ".
 Първи в Европа Мадрид обмисля да отстрани огромна градска зона с ниски излъчвания
Първи в Европа Мадрид обмисля да отстрани огромна градска зона с ниски излъчвания

Нощните тапи вършат града специфичен и даде обещание да анулира план

Новият Столичен съвет в Мадрид, воден от консервативната Народна партия и подкрепян от крайнодясната " Вокс ", разгласи дни след встъпването си в служба през юни, че отстранява рестриктивните мерки.

Но " Грийнпийс ", " Еколози в деяние " и други природозащитни организации апелираха решението в съда и арбитър в административен съд реши в тяхна изгода, като се стимулира, че " не може да разреши безотговорно увеличение на замърсяването в Мадрид ".

В отговор Столичният съвет написа в " Туитър ", че мораториумът върху глобите в Madrid Central е краткотрайно прекратен след решението на административния съд. Местните управляващи оповестиха, че ще апелират решението, защото считат, че мораториумът е легален. Съветът има три дни да внесе жалбата си.

Madrid Central е наблюдаван от 115 камери . Камерите записват номерата на влизащите и излизащите от зоната коли, както и на тези, които паркират. След това се прави инспекция дали водачите на тези коли имат право да влизат в лимитираната зона.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР