Испански съд съобщи, че е прекратил разследването на покупката от

...
Испански съд съобщи, че е прекратил разследването на покупката от
Коментари Харесай

Испански съд прекрати дело срещу руски милиардер

Испански съд заяви, че е прекратил следствието на покупката от съветския магнат Михаил Фридман през 2019 година на испанската верига супермаркети Dia, съобщи Агенция Франс Прес.

3. Mikhail Fridman ✡️

Ciudadano israelí, filántropo, fundó el congreso judío ruso entre otras estupideces. La vo dinero de la mafia colombiana y organizó un suministro de heroína desde Burma.

Un tipo muy trabajador.
— Hechos17 (@Hechos171)
Съдът не сподели за какво е прекратил следствието на близкия до Кремъл олигарх, един от най-богатите мъже в Русия, който закупи контролния пакет на веригата супермаркети през май 2019 година
Поглъщането от основаната в Люксембург капиталова компания на Фридман LetterOne последва яростен спор с бившето управление на Dia, по време на който цената на акциите спадна.
Пет месеца по-късно Националният съд на Испания стартира следствие на изказвания, че LetterOne е работил по „ съгласуван и координиран метод “, с цел да понижи цената на акциите на Dia, с цел да може да я купи, пораждайки съмнения за операция на пазара.
 Ето кой е най-богатият лондончанин Ето кой е най-богатият лондончанин
Съсобственика на „ Алфа-групп “ Михаил Фридман е най-богатия гражданин на Лондон, излиза наяве от класацията на сп. „ Форбс&ld...
Когато LetterOne за пръв път закупи Dia през 2017 година, акциите на веригата костваха 4,50 евро, само че когато разгласи офертата си за усвояване, предлагането беше 0,67 евро на акция. Фридман постоянно интензивно пази личните си ползи, настоявайки, че е бил една от главните „ жертви “ на финансовите проблеми на Dia.
Същият съд също приключи сходно следствие по делата на Фридман предишния месец, след изказванията, че той е работил, с цел да понижи цената на Zed Worldwide, испанска компания за цифрови развлечения.
Фридман, който също има украинска и израелска народност, беше обвинен, че скрито работи за предизвикателство на колапса на компанията, с цел да я поеме, като прокурорите се базират на тактики, " нормално употребявани от съветската мафия ". Но делото беше прекъснато от Националния съд в края на предходната година.
Чрез своя капиталов фонд LetterOne Фридман управлява бизнеси в енергийния, телекомуникационния, здравния и софтуерния бранш. Той е и един от създателите на Alfa Bank, най-големият частен заемодател в Русия.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР