Испански работници организираха марш през центъра на Барселона днес, в

...
Испански работници организираха марш през центъра на Барселона днес, в
Коментари Харесай

Кръв И Зверско Насилие В Барселона! Дойдоха Скинарите, Стана Страшно

Испански служащи проведоха марш през центъра на Барселона през днешния ден, в който желаеха да се включат повече от 1 милион души. Те гръмогласно се пробваха да отхвърлят декларацията за самостоятелност. Последвалите конфликти бяха предизвикани от агитки, които се смесиха с тълпата и крещяха „ Вива Франко “, а полицията бе принудена да упражни принуждение против тях.

Хиляди скандираха „ Този път ние ще гласуваме “, демонстрирайки желанието си да бъдат пред урните на 21 декември, а не да бойкотират вота, както направиха на 1 октомври. Мнозина упорстваха Карлес Пучдемон да се отдръпна от поста си и да съобщи властта в ръцете на Испания.

Барселона е разграничена, а терзанията на управляващите са, че може да се стигне до конфликти сред жителите. Полицията е получила инструкции да заобикаля принуждение, гласят последните вести от там. Гневните агитки обаче са влезнали в спречкване с въоръжените сили, което е довело до потребление на палки, а тук-там и до приложимост на сълзотворен газ.

Противниците на референдума обявиха също по този начин, че не желаят самостоятелност и упорстват, Каталуня да удостовери лоялността си към испанската корона. Смята се, че над 1,3 милиона души са били на митингите по улиците на Барселона, въпреки да няма публична статистика, написа разкрития.ком.

Все още не е ясно какви дейности ще предприеме министър председателят на Испания Мариано Рахой. Досега той осъди дейностите на Пучдемон и съобщи, че се лишава автономията на Каталуня. Властите обмисляха изпращане и на военни елементи там, само че даже и наличието на хилядите бойци не трансформира обстановката. Мир или война за Каталуня? Отговорът на този въпрос ще забележим в идващите дни.

Както и решението на крал Фелипе, който най-после ще реши бъдещето на хората от тази своя провинция.
Източник: bradva.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР