Испански прокурори повдигнаха обвинение за корупция срещу Барселона заради плащания,

...
Испански прокурори повдигнаха обвинение за корупция срещу Барселона заради плащания,
Коментари Харесай

Повдигнаха обвинение на Барселона в корумпиране на съдии

Испански прокурори повдигнаха обвиняване за корупция против Барселона поради заплащания, направени от клуба към компанията на някогашен началник на съдиите в страната.

Двама от някогашните президенти на каталунците Хосеп Мария Бартомеу и Сандро Росел, както и някогашният началник на съдиите Хосе Мария Енрикес Негрейра са изправени пред същото обвиняване.

Случаят касае хипотетични заплащания, които от Барса създали към Негрейра, някогашният вицепрезидент на Съдийската комисия, за обезпечаването на клуба със словесни препоръки по тематики, свързани с рефери.

Обвиненията идват единствено дни, откакто актуалният началник на „ блаугранас “ Жоан Лапорта настоя, че клубът в никакъв случай не е „ купувал съдии “. Според информациите, каталунският клуб платил 6.5 млн. евро сред 2001 и 2018 година на компанията на Негрейра.

„ Нека бъде ясно за всички, че Барселона в никакъв случай не е купувал съдии и Барселона в никакъв случай не е имал желанието да купува съдии, безусловно в никакъв случай “, сподели Лапорта във вторник.





Намерете Българска национална телевизия в обществените мрежи:,,,
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР