Испански пенсионер събра над 600 000 подписа в петиция срещу

...
Испански пенсионер събра над 600 000 подписа в петиция срещу
Коментари Харесай

Испански пенсионер събра 600 000 подписа срещу онлайн банкирането

Испански пенсионер събра над 600 000 подписа в петиция против онлайн банкирането, предадоха Ройтерс и Асошиейтед прес, представени от Българска телеграфна агенция.

Петицията към този момент е изпратена до министерството на стопанската система и до централната банка на страната. Подписката, озаглавена "Аз съм остарял, не съм глупак " и инициирана от Карлос Сан Хуан, е в символ на митинг против закриването на физически офиси на банките и разширението на онлайн банкирането, което затруднява възрастните хора.

Сан Хуан, който е пенсиониран доктор на 78 години, приканва банките да обезпечат задоволително същински банкови офиси, с цел да могат да обслужват възрастните си клиенти, вместо да ги трансферират към онлайн банкиране, което постоянно се оказва предизвикателство за тях.

По данни на в. “Ел Паис” растежът на цифрови услуги визира освен банките. Около една трета от испанците се усещат лимитирани във опциите са да получат избрани услуги, работни места или държавна помощ точно заради цифрови ограничавания, показват изследвания.

Правителството даде обещание да лобира пред банките да оставят задоволително чиновници, с цел да могат да обслужват възрастните клиенти. От финансовата промишленост признават, че са наясно с казуса и дават обещание да потърсят решение.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР