Испански министърки призоваха да няма масови прояви в страната по

...
Испански министърки призоваха да няма масови прояви в страната по
Коментари Харесай

Без масови прояви за 8 март в Испания

Испански министърки приканиха да няма всеобщи прояви в страната по случай Международния ден на дамата поради пандемията, съобщи Франс прес. Агенцията отбелязва, че шествията в за 8 март всекидневно събират стотици хиляди хора.
" Не е отговорно да се взе участие в проява на 8 март " в този миг ", съобщи през днешния ден испанската министърка на защитата Маргарита Роблес, представена от. " Можем да се борим с възприятие за отговорност за дамите и възприятието за отговорност в този момент е да се заобикалят обстановки, които може да доведат до заразявания ", сподели тя на гала.
 Бурните митинги в Барселона поради присъдата за абсурден рапър още не стихват изцяло Бурните митинги в Барселона поради присъдата за абсурден рапър още не стихват изцяло
Митингът в поддръжка на испанския рапър Пабло Асел (Хасел), който беше задържан предходната седмица, още веднъж ескалира в вълнения в Барсело...
Вчера министърът на опазването на здравето Каролина Дариас също предизвести, че няма по какъв начин да се организира огромно шествие за 8 март за отбрана на правата на дамите. " Епидемологичната обстановка в страната няма по какъв начин да го го разреши и това няма да бъде разбрано ", акцентира Дариас на конференция.
В Мадрид, където всяка година се организира най-голямата проява в Испания за 8 март, районните управляващи потвърдиха, че са разрешили единствено демонстрации с не повече от 500 участници, и то при изискване че се съблюдава физическа отдалеченост. Миналата година в шествието в испанската столица се включиха над 100 000 души, в това число доста представители на държавното управление на премиера Педро Санчес, който се самоопределя като бранител на женските права. Скоро по-късно трима министри, измежду които тази за равенството Ирене Монтеро и Каролина Дариас, дадоха позитивна проба за ковид, напомня Агенция Франс Прес.
На 14 март, по-малко от седмица след шествието, Испания вкара една от най-строгите карантини в света, с цел да сдържи епидемията, а полицейски отчет, оповестен през май, разкритикува разрешаването на тази всеобща демонстрация при започване на пандемията, което разпали политическите диспути. От 2018 година насам феминистките в страната организират акции на 8 март. Смятана за пионер след приемането на закона против насилието против дамите през 2004 година, Испания има мощно феминистко придвижване и публичен център, който следи за убийства на дами.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР