Испанската тенис федерация е готова да обяви провеждането на четири

...
Испанската тенис федерация е готова да обяви провеждането на четири
Коментари Харесай

В Испания организират четири силни турнира с тенесисти от Топ 100

Испанската тенис федерация е подготвена да разгласи провеждането на четири шампионата през юли, в които ще вземат участие играчи от топ 100 на мъжкия тур. Информацията е на вестник „ Марка “, който оповестява още, че всяка от конкуренциите ще бъде с награден фонд от 125 хиляди евро.

Както знаете, тази година Уимбълдън беше анулиран за първи път от Втората международна война насам поради пандемията Covid-19. Тя сложи освен тениса на пауза, само че и целия свят. Официалната дата, след която професионалният тур ще се завърне, към този момент е 13 юли, само че мнозина анализатори считат, че и по-късно ще има анулирани съревнования.

„ Марка “ оповестява, че самобитният тур в Испания ще стартира на 10 юли. Ще се проведат четири шампионата в четири следващи уикенда, като две от конкуренциите ще бъдат отборни, а останалите – типичен. При тях наличието на играчи от топ 100 ще бъде реалност на четвъртфиналната фаза.

Федерацията е съумяла да събере обща сума от 600 хиляди евро, която ще се разпредели като награден фонд. Турнирите ще се проведат в тенис клуба в Леида, в Мадрид, във Вилена и в Севиля.

Все още от изданието не загатват имена на тенисисти, които ще се включат, а няма и публично изказване от Испанската тенис федерация.

Испания стана следващата страна в Европа, която отпуска ограниченията в битката против пандемията Covid-19. Властите в страната към този момент разрешиха на жителите да упражняват на открито. Тенисът е разрешен за експерти и дилетанти, само че единствено навън, в избрани райони в страната и в избрани часове.
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР