Испанската телекомуникационна компания Telefónica информира испанската комисия по фондовия пазар

...
Испанската телекомуникационна компания Telefónica информира испанската комисия по фондовия пазар
Коментари Харесай

Испанската Telefónica купува немска технологична компания

Испанската телекомуникационна компания Telefónica осведоми испанската комисия по фондовия пазар (CNMV), че е постигнала съглашение с капиталови фондове, ръководени от Deutsche Private Equity GmbH (и други доставчици) за придобиване на 100% от акциите на немската софтуерна компания BE-terna Acceleration, профилирана в облачни услуги. Цената на интервенцията е до 350 милиона евро, в това число допустимо изменчиво заплащане (печалби), предава. Германия е един от четирите стратегически пазара на групата, дружно с Испания, Обединеното кралство и Бразилия. 

Приключването на интервенцията предстои на позволение от органа по конкуренция в Германия (Bundeskartellamt). 

BE-terna Group е бизнес група, отдадена главно на предлагането на съвременни решения в облака за цифрова промяна на компании, в партньорство с Microsoft. През 2021 година компанията доближи 121 милиона евро проформа доходи с интервенции, наред с други пазари, в Германия, Австрия, Швейцария и Дания. Основана през 2005 година, BE-terna сега разполага с висококвалифициран екип от повече от 1000 чиновници, разпределени в 28 местоположения в Германия, Австрия, Швейцария, Адриатическия район и скандинавските страни, и в други пазари.

С тази нова облага Telefónica Tech доста обогатява своя географски мащаб и професионални и ръководени услуги в цяла Европа. А придобиването на BE-terna ускорява уговорката й да трансформира дъщерното сдружение Telefónica Tech във водещ състезател в софтуерните услуги в Европа. За тази цел Telefónica Tech продължава да извършва своята тактика за органически и неорганичен напредък, избрана от основаването й през ноември 2019 година като един от петте стълба на стратегическия проект на групата за поощряване на нейната промяна. 

BE-terna прибавя нов географски мащаб и ускорява цифровите благоприятни условия на интервенциите по сливания и придобивания на Telefónica Tech, осъществени досега, които към този момент доближават повече от 5400 висококвалифицирани чиновници. През последната година Telefónica Tech интегрира Acens, купи Altostratus, включи Geprom, с цел да пораства в света на промишлеността и консолидира Telefónica Tech UK&I посредством придобиването на Cancom UK&I за близо 400 милиона евро, а неотдавна и Incremental Group за още 210 милиона евро, което послужи за подсилване на опциите й в облака и консолидиране на позициите й в Обединеното кралство и Ирландия. 

Тази нова интервенция укрепва историята на растежа на Telefónica Tech, чиито годишни доходи се приближиха до 1000 милиона евро през 2021 година с растеж от 33,6% на годишна база. 
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР