Испанската социалистическа партия, която по принцип е по-меко настроена по

...
Испанската социалистическа партия, която по принцип е по-меко настроена по
Коментари Харесай

И опозицията на практика подкрепи Рахой за Каталуния

Испанската социалистическа партия, която по принцип е по-меко настроена по въпроса с автономията на Каталуния, поддържа реакцията на испанския министър председател и водач на Испанската национална партия Мариано Рахой.
По думите на представителя на испанските социалисти Оскар Пуенте, каталунският министър председател Карлес Пучдемон би трябвало ясно да съобщи дали Каталуния потегля по пътя на независимостта т.е. заявява я абсолютно или не. Пуенте въпреки всичко сподели и, че за никого в Испания използването на член 155 от испанската конституция не е мечтан избор, с изключение на за малко на брой хардлайнери. Припомняме, че на съображение на този член може да бъде суспендирана автономията на Каталуния и Мадрид краткотрайно да поеме властта там, като насрочи предварителни локални избори и забрани на партии, подкрепящи независимостта, да вземат участие във вота за период от най-малко 4 години.
Пуенте съобщи и, че отдавна испанските социалисти поддържат разговора като инструмент по въпроса с автономията на Каталуния. „ И в този момент го вършим – просто господин Пучдемон би трябвало да се върне на пътя на законността “, сподели представителят, визирайки тезата, че референдумът в Каталуния е противозаконен.
Според статистика, показана от El Pais, поради напрежението в Каталуния към този момент към 540 компании са сменили данъчната си регистрация, тъй че тя да е отвън самостоятелната испанска област.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР