Испанската прокуратура поиска от испанския Национален съд да постави под

...
Испанската прокуратура поиска от испанския Национален съд да постави под
Коментари Харесай

Испанската прокуратура поиска задържането на осем каталунски министри

Испанската прокуратура изиска от испанския Национален съд да сложи под стража осем министри от отстраненото от служба каталунско държавно управление, съобщи Асошиейтед прес.

Мярката беше поискана, откакто общо девет от министрите в районния кабинет бяха изслушани в Националния съд по отношение на допустимо предявяване на обвинявания в протест, противодържавна активност и корист с обществени средства.

Съдът съобщи, че прокуратурата е предложила слагането на осемте под стража да отпадне, в случай че платят парична гаранция.

Сега съдът ще прегледа настояването и следва да се произнесе.

Испанската прокуратура е поискала да не бъде поставян под стража Санти Виля, който се отдръпна от каталунския кабинет, преди предишния петък да бъде провъзгласена независимостта, и от този момент стартира концепцията за решение на въпроса посредством договаряния с централната власт. За него е поискана парична гаранция в размер на 50 000 евро, съобщи Ройтерс.

По-рано през днешния ден испанският висш съд отсрочи за идната седмица чуването на шестима каталунски депутати, разследвани за протест след оповестяването на независимостта, съобщи Асошиейтед прес.

В съда за чуване дойде отстраненият от служба ръководител на каталунския парламент Карме Форкадел, против която също се води следствие за протест.

След оповестената самостоятелност бяха призовани да се явят в съдилища общо 20 някогашни депутати от районния парламент.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР