Испанската полиция съобщи днес, че е задържала 7 заподозрени членове

...
Испанската полиция съобщи днес, че е задържала 7 заподозрени членове
Коментари Харесай

В Испания беше разбита група за фалшифициране на ваксинационни паспорти

Испанската полиция заяви през днешния ден, че е задържала 7 обвинени членове на интернационална незаконна група, която изготвяла и продавала подправени паспорти за имунизация против ковид, както и удостоверения за негативни резултати от проби, съобщи Ройтерс.

Испанският клон на проведената незаконна група, която е рекламирала услугите си в антиваксърски групи в разнообразни чат приложения, е добавил с машинация към националния имунизационен указател минимум 1600 души благодарение на здравни чиновници.

Миналата година страните от Европейския съюз се договориха да основат типов коронавирус документ с Кю Ар код, тъй че хората, които са имунизирани или имат негативен резултат от тест, да могат да пътуват и да посещават събития. Това породи и търсене на подправени паспорти.

Полицията е арестувала 6 души в Мадрид и 1 в Барселона, само че не заяви спомагателна информация за тях.

Те ще бъдат упрекнати в подправяне на документи и закононарушения против публичното здраве. Полицията заяви, че продължава да води следствие за хипотетична кражба на пароли на регистъра на имунизираните. Разследват се и добавените в регистъра 1600 души.

Групата разделяла клиентите си на 2 групи, според от приходите им, и взимала надлежно по 200 или 1000 евро за подправен документ за имунизация, който трябвало да бъде изпратен до 2 дни след заплащането. Цената на подправен ПСР тест била 50 евро.

Лидерите на незаконната група са работили от Франция, където, за разлика от по-голямата част от Испания, имунизационният паспорт е наложителен за визитата на публични места като заведения за хранене или киносалони.

Испанската полиция е предала цялата информация от следствието на френските управляващи.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР