Испанската полиция разби най-голямата според нея мрежа за трафик на

...
Испанската полиция разби най-голямата според нея мрежа за трафик на
Коментари Харесай

Испанската полиция разби мрежа за трафик на дрога, иззети са над 4 тона кокаин

Испанската полиция разруши най-голямата съгласно нея мрежа за трафик на кокаин в Европа. Арестувани са 61 обвинени и са конфискувани 4 тона кокаин, съобщи ДПА.
Полицията удостовери, че арестуваните 61 лица са най-вече от Балканите, както и че с изключение на кокаина са конфискувани 2.5 тона марихуана и огромни суми пари в брой.
Разследването, довело до разбиването на мрежата, било управлявано от евопейската полицейска работа Европол и включвало служители на реда от Германия, Хърватия, Словения, Сърбия, Колумбия и Съединени американски щати.
Тринайсетте ареста, които били осъществени по-рано тази година в Испания, са били в градовете Мадрид, Барселона, Малага, Тарагона, Жирона и Валенсия. Останалите арести са осъществени в Словения и на други места.
Бандата вкарвала в Европа от Южна Америка огромни количества кокаин и го пласирала на континента. Наркомрежата била разрушена, откакто в Испания пристигнала пратка от 1.25 тона кокаин, превозен до Европа с транспортен съд от Бразилия.
Полицията съобщи, че следствието е било комплицирано, защото водещите членове на групата били много мобилни, не се задържали за дълго на едно място и бързо прекосявали от една страна в друга.
Освен това бандата разполагала с големи финансови запаси. Функциите на обособените членове на групата, маршрутите и контактите им, както и пътят на опиата от Южна Америка до всяка европейска страна са открити последователно в хода на подробно и дълготрайно наблюдаване, съобщи полицията.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР