Испанската полиция откри три от петте картини на Франсис Бейкън,

...
Испанската полиция откри три от петте картини на Франсис Бейкън,
Коментари Харесай

Откриха три откраднати картини

Испанската полиция откри три от петте картини на Франсис Бейкън, откраднати от апартамент в Мадрид през 2015 година, оповестяват международните медии. Пазарната цена на петте картини е над 25 милиона евро. Кражбата се смята за най-големият грабеж на модерно изкуство в Испания.

Десет души са задържани в границите на следствието. Платната бяха откраднати от мадридската къща на Хосе Капело, другар на Бейкън.

Освен петте картини, крадците бяха откраднали и сейф, в който е имало бижута и други скъпи предмети. По време на взлома Капело е бил в Лондон.

Трите картини са били открити, откакто испанската полиция е получила сигнал от лондонска организация, профилирана в следенето на изчезнало изкуство. С нея се свързал човек от Барселона, от който е било поискано да разпознава едно от откраднатите творби.

 Снимка 305725

Той изпратил по имейл фотоси на картината, на които се виждал и подписът на Бейкън на гърба. Това допуска, че фотографиите са направени след обира.

Като открили кой е употребяваният фотоапарат, управляващите стигнали до професионално фотографско студио и арестували един от хипотетичните обирджии.

Няколко негови съучастници също са арестувани. Полицията арестува седмина обвинени предходната година и още трима през януари тази година.

сн.: artprice
Източник: lifestyle.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР