Испанската област Каталуния реши от петък да сложи край на

...
Испанската област Каталуния реши от петък да сложи край на
Коментари Харесай

Каталуния спира използването на здравните паспорти, Гърция връща музиката в заведенията

Испанската област Каталуния реши от петък да постави завършек на наложителното показване на здравен паспорт за достъп до питейни заведения, заведения за хранене и спортни зали, смятайки, че тази мярка е едва eфикасна против мощно заразния вид Омикрон, съобщи Франс прес.

" Значителна част от популацията още веднъж е изложена на риск да бъде инфектирана с вируса ", заради появяването на новия вид, " без значение от имунизационния си статус или към този момент прекарана болест. В резултат на това понижава успеваемостта на наложителното потребление на коронавирус документа ", посочи районното държавно управление, което следва препоръките на районната експертна комисия.

Решението беше оповестено в районния Официален вестник.

От края на ноември Каталуния, туристически регион със 7,7 милиона поданици, изискваше здравен паспорт за допускане в питейни заведения, заведения за хранене и спортни зали. Броят на случаите в региона остава доста висок, само че лечебните заведения не са толкоз натоварени, колкото предвиждаха най-песимистичните сюжети на управляващите. В резултат испанската област анулира множеството ограничавания. Единственото, което към момента е в действие, е затварянето на нощните заведения.

В Испания са имунизирани 90,7 на 100 от навършилите 12-годишна възраст. Случаите на ковид обаче набъбнаха внезапно от края на декември и темпът на разпространяване е един от най-високите в Европа.

Гърция позволява още веднъж музика в заведенията за хранене и питейните заведения

Гърция ще позволи още веднъж музиката в заведенията за хранене и питейните заведения и ще удължи работното им време в границите на анулация на някои от рестриктивните мерки, които бяха наложени предишния месец, откакто в този момент се следи понижаване на случаите на КОВИД-19 и на натиска върху лечебните заведения, съобщи Ройтерс, като се базира на известие на гръцките управляващи.

Миналия месец Гърция вкара условие заведенията за хранене, клубовете и другите заведения да работят до среднощ и то единствено за клиенти, седнали на маси, и без музика. Мерките бяха въведени след нарастване на случаите на инфектирани с ковид през коледните празници поради бързо разпространяващия се вид Омикрон.

" Решихме да понижим рестриктивните мерки, взимайки под внимание развиването на пандемията от позиция на случаите, които понижават през последните седмици ", сподели гръцкият министър на опазването на здравето Танос Плеврис в изказване по малкия екран.

Той уточни, че макар продължаващия напън върху здравната система, нивото на хоспитализации и на изписвания от болница и по-краткото и по-леко боледуване при разновидността Омикрон спрямо разновидността Делта, разрешават на управляващите да облекчат ограничаващите ограничения.

Ограниченията във връзка с запълненост на потенциала на залите при спортни прояви остават в действие, също както и условието за носене на двойни маски в супермаркетите и публичния превоз.

В Гърция през днешния ден са регистрирани 19 712 нови случаи на КОВИД-19. Случаите на болест бележат спад, откакто доближиха рекордно равнище от към 50 000 дневно при започване на януари.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР