Испанската Национална съдебна колегия потвърди, че на 22 февруари срещу

...
Испанската Национална съдебна колегия потвърди, че на 22 февруари срещу
Коментари Харесай

Испански съд: Срещу посолството на Северна Корея в Мадрид може да е имало нападение

Испанската Национална правосъдна гилдия удостовери, че на 22 февруари против посолството на КНДР в Мадрид може да е било осъществено нахлуване. Това се споделя в публикувано през днешния ден умозаключение на съда, обвързвано с следствието на случая, съобщи ТАСС. Отбелязва се, че арбитър Хосе де ла Мата е разсекретил следствието за нахлуване против дипломатическото посланичество. В документа се прецизира, че в офанзивата може да е взела участие "група от 10 души отпред с мексиканския жител и гражданин на Съединени американски щати Ейдриън Хонг Чанг ", както и жители на Съединени американски щати и Република Корея.

Според съда Хонг Чанг "пет дни след нападението се свързал с ФБР в Ню Йорк, с цел да даде информация, обвързвана с случая в посолството, както евентуално и добит аудиовизуален материал ". "Освен това той декларирал, че по лична воля е направил " нападението "заедно с група неустановени лица ", прибавя съдът. Предполага се, че е допустимо след нападението водачът на групата да се е отправил към Лисабон и оттова да е изхвърчал със аероплан за Съединени американски щати.

Преди това вестник "Паис " заяви, че испанските правоохранителни органи, проверяващи нападението против посолството на КНДР в Мадрид на 22 февруари не изключват Централно разузнавателно управление на САЩ да е било обвързвано с офанзивата. Според изданието минимум двама от десетте забъркани в нападението са били разпознати и може да са свързани с американските специфични служби.

Подобна догадка за нападението против посолството на КНДР в Мадрид се появи и във вестник "Конфиденсиал ", който се базира на източници от следствието. Както заяви преди този момент изданието, група незнайни лица нападнали дипломатическото посланичество на Северна Корея и откраднали компютри. Извършителите взели за заложници хора от личния състав на посолството и останали там няколко часа.

Полицията научила за протичащото се с помощта на това, че жена, която била измежду заложниците, съумяла да избяга от постройката. Испанските правоохранителни органи означават, че казусът се проверява.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР