Испанската национална полиция, в сътрудничество с Испанската данъчна агенция, Европол

...
Испанската национална полиция, в сътрудничество с Испанската данъчна агенция, Европол
Коментари Харесай

Интерпол разби престъпна група от българи и румънци за черно тото в Испания

Испанската национална полиция, в съдействие с Испанската данъчна организация, " Европол " и " Интерпол ", разруши проведена незаконна група, обвинена в споразумяване на спортни събития и потребление на технологии за осъществяване на залози преди букмейкърите. Престъпната мрежа е с румънски и български генезис, заяви интернационалната организация " Интерпол " на уеб страницата си.

Досега са задържани 23-ма обвинени, в това число един от водачите на групата, който е арестуван въз основа на търсене с " червен бюлетин " от " Интерпол ".

Членовете на тази незаконна група са уреждали мачове отвън Испания, като са подкупвали спортисти. След като резултатите са контрактувани, членовете на незаконната група, основани в Испания, са правили всеобщи онлайн
залагания.

Процесът се повтаря в азиатските и южноамериканските футболни лиги, Лигата на нациите на УЕФА, Бундеслигата, мачовете от Световното състезание по футбол в Катар през 2022 година и шампионатите по тенис на ATP и ITF.

Групата е събрала обилни средства и не е била разкрита като членовете и са употребявали разнообразни самоличности и сметки. Сред задържаните е и търговец, обвързван с огромен
букмейкър, който в сговор с незаконната група е потвърждавал онлайн залозите, направени от незаконната мрежа, написа " Фокус ".

При арестите са блокирани към 47 банкови сметки и 28 портала за заплащания в няколко страни. Иззети са телефони, сателитни чинии и приемници на сигнали, пари в брой и подправени банкноти, кредитни и дебитни карти, документи за идентичност и предплатени SIM карти.

Очакват се спомагателни арести, защото проверяващите работят по идентифицирането на още членове на групата, както и на спортисти, които са приемали подкупи, съобщи тв BgOnAir.

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР