Испанската Национална федерация на транспортните асоциации и нейното каталунско подразделение

...
Испанската Национална федерация на транспортните асоциации и нейното каталунско подразделение
Коментари Харесай

Испански превозвачи искат наказателна отговорност за продължаващите блокади на фермери

Испанската Национална федерация на транспортните асоциации и нейното каталунско поделение подадоха тъжба в съда против продължаващите блокади на пътищата и автомагистралите от фермерите.

По думите им е време някой да поеме наказателната отговорност за " икономическите и персонални вреди на десетки хиляди превозвачи “, чиято работа бе блокирана от митингите.

Само ден след " провалената и безсмислена " съгласно фермерите среща с министъра на земеделието Луис Планас, те оповестиха, че стачката им става " безсрочна " и ще продължат с блокадите до момента в който настояванията им не бъдат изпълнени.

Земеделските производители не престават да упорстват за преразглеждане на Общата селскостопанска политика и ограничението на вноса от страни отвън Европейски Съюз, защото „ не дават отговор на същите условия, изисквани от Брюксел “.

Междувременно Европейският парламент одобри противоречивия Закон за възобновяване на природата, изправяйки бранителите на околната среда против земеделските производители.

Сега против тях са и превозвачите, които търсят " наказателна отговорност " поради прекъсване на активността им с блокирането на автомагистралите. AP-7 е прекратена до Понтос на 33 километра от френската граница, а по думите им полицията не подхваща нужните дейности, с цел да я отблокира.

В жалбата до съда превозвачите приканват да се потърси отговорност от всички лица и институции, които с деяние или безучастие са съдействали за транспортната обсада, както и за неотложно възобновяване на придвижването по засегнатите пътища, предава БНР. 

Протестите на фермерите не престават в цялата страна. Освен в Каталуния блокирани пътни сектори има и в Арагон, Андалусия, Памплона.

Последвайте канала на
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР