Испанската министърка на транспорта Ракел Санчес се е съгласила да

...
Испанската министърка на транспорта Ракел Санчес се е съгласила да
Коментари Харесай

Испанските шофьори на камиони стачкуват срещу високите цени на горивата

Испанската министърка на превоза Ракел Санчес се е съгласила да се срещне през днешния ден със стачкуващите водачи на камиони, които отхвърлиха пакета от помощи на стойност 1 милиард евро (1,10 милиарда долара), съобщи Ройтерс. С отпуснатите средства държавното управление целеше да потуши 12-дневната стачка за цените на горивата, която докара до непостоянен дефицит на артикули.

След траяли цяла нощ договаряния с транспортни асоциации Ракел Санчес разгласи ограниченията, включващи понижение от 0,20 евро за литър гориво и бонус от 1200 евро.

Само след няколко часа обаче неофициалната група на водачите на камиони, която стартира стачката на 14 март и бе изключена от договарянията с държавното управление, отхвърли предлагането и блокира централния мадридски бул. " Кастеяна ".

Ще я попитаме може ли трудът ни да се заплаща почтено. Искаме гаранции, че ще можем да покриваме индустриалните ни разноски, сподели пред медиите водачът на митинга Мануел Ернандес от центъра на шествието в Мадрид.

Много от протестиращите носеха ярки якета, напомнящи за митингите на " жълтите жилетки " във Франция. Демонстрантите блокираха също крайбрежното околовръстно шосе на Барселона и изгориха гуми на граничен пункт с Португалия.

Малко след началото на митингите транспортната министърка се съгласи да се срещне с водачите на митинга, откакто в началото твърдеше, че те не съставляват бранша и са свързани с крайната десница.

Нямам проблем да се срещна с тях, само че през днешния ден би трябвало да честваме съглашението и това ще се опитам да им обясня, сподели тя пред държавната телевизия " Те Ве Е “.

Санчес означи, че всички претенции на водачите на камиони са били включени в съглашението, тъй че няма причина стачката да продължава.

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР