Испанската Ла Лига призова за налагане на санкции на Ювентус,

...
Испанската Ла Лига призова за налагане на санкции на Ювентус,
Коментари Харесай

Ла Лига поиска санкции срещу Ювентус

Испанската Ла Лига прикани за налагане на наказания на Ювентус, откакто цялото управление на италианския клуб подаде оставка.

Юве е обект на полицейско следствие поради хипотетични финансови измами сред 2019 и 2021 година, а през април испанската лига подаде публична тъжба до УЕФА по отношение на възможни нарушавания на финансовия феърплей от страна на италианците.

Но след събитията в понеделник в клуба от Серия " А ", който сподели, че оставките се дължат на нередности по правни и счетоводни въпроси, Ла Лига желае предприемане на дейности за отбрана на футбола.

" Като част от акцията си за поощряване на финансово резистентен футбол в Европа, Ла Лига продължава да изисква незабавни спортни наказания да бъдат наложени на Ювентус от съответните органи ", се споделя в изказване.

" Ла Лига от дълго време е главен последовател на използването на строги правила за финансова резистентност във футбола. Финансовата резистентност е от първостепенно значение за отбраната на футболния бизнес ", се споделя още в позицията.

Снимки: Imago
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР