Испанската компания Ибердрола Инмобилиария (Ибердрола недвижими имоти) изпрати писмо до

...
Испанската компания Ибердрола Инмобилиария (Ибердрола недвижими имоти) изпрати писмо до
Коментари Харесай

Испанската компания Ибердрола Инмобилиария представи позицията си за Корал

Испанската компания Ибердрола Инмобилиария (Ибердрола недвижими имоти) изпрати писмо до медиите в което показва позицията си по отношение на проблема с плаж корал. Фирмата е притежател на избрани имоти земя в местността на плаж Корал, взаимно с други частни притежатели.
Ибердрола Инмобилиария е испански вложител на недвижими парцели, в чието портфолио плановете на засторена земя надвишават 3.5 милиона кв.м., над 324 000 кв.м. имуществени активи и над 7 800 продадени жилищни площи. Ибердрола Инмобилиария е част от Ибердрола Груп.
От компанията напомнят, че са определени за топ електроенергийна компания в международен мащаб от влиятелната ранглиста за стабилно развиване Dow Jones Sustainability Index (DJSI) – главният интернационален мерител на това по какъв начин фирмите способстват за устойчивото развиване.
През 2007 година Ибердрола идва в България за създаване на жилищна база на брега на Черно море, който може да се трансформира в образец в Европа за успеваемост и резистентност, като отговор на най-новите пазарни трендове и екологични условия на Европейския Съюз и устойчивия туризъм.
" След като в началото получихме всички позволения за градеж, разнообразни неправителствени организации съумяха да надигнат публично мнение против плана, заявявайки, че задгранични вложители са пристигнали, с цел да унищожат плаж Корал. Решихме да уважим мнението на тези хора и в никакъв случай не отговорихме на техните офанзиви. Това е политиката на нашата компания ", се споделя в писмото до медиите от Ибердрола Инмобилиария
Въпреки това, българското държавно управление реагира и издаде няколко заповеди, които стопираха всякакво строителство в региона. Отново не казахме нищо, с изключение на да заведем случая пред българския съд. Скоро направихме обезпокотиелно изобретение: някои от тези неправителствени организации участваха и се интересуваха от употребата на морския бряг на Корал, настояват от компанията.
" Според нашата информация, в продължение на няколко години, са взимани такси от хора, които къмпингуват или са спрели с каравани в региона. Никога не сме оправомощили никого да употребява земята за тази или друга цел. В резултат на това, след всяко лято, тонове отпадък трябваше да се събират и част от природата в региона бе унищожена, заради неконтролируемия вход на всички типове транспортни средства, противозаконен къмпинг, палене на огньове и други Някои от тези изображения се появиха в медиите.
Обяснението на компанията за какво в този момент има оградата е следното:
" Съвсем неотдавна, с правото си, общината в Царево ни предизвести, че обстановката с къпнингуващите не би трябвало да се повтаря това лято. Миналата година ни бяха наложени и известни санкции, които покрихме. Със слагането на оградата, имаме намерение да спрем амортизацията на земята, породено от упоменатите нагоре действия. "
От Ибердрола Инмобилиария твърдят, че публичният достъп до плажа ще остане отворен:
" Нашата ограда няма да ограничи достъпа на хората до плажа и те ще могат да се насладят на красивия плаж. Няма нищо повече от това ни желание. Наясно сме и съжаляваме, че това деяние може да повлияе на някои от постоянните гости на региона през лятото и да навреди на икономическите ползи на заинтригуваните групи, само че като притежатели имаме правото да взимаме решения, които считаме за най-подходящи за опазването на нашата благосъстоятелност и нейните естествени запаси. "
Снимка: архив
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР