Испанската журналистка и писателка Рут Баса обяви, че е подала

...
Испанската журналистка и писателка Рут Баса обяви, че е подала
Коментари Харесай

Сексуален звяр: Журналистка обвини Жерар Депардийо в изнасилване

Испанската журналистка и писателка Рут Баса разгласи, че е подала тъжба в Испания против френския артист Жерар Депардийо за обезчестяване във връзка със събития, случили се в Париж през 1995 година, съобщи Българска телеграфна агенция.

51-годишната авторка сподели за организацията, че предишния четвъртък е подала тъжба в испанската полиция за обезчестяване, за което се твърди, че се е случило по време на изявление с френския артист на 12 октомври 1995 година в Париж за списание " Синемания ". Това удостоверява информация, разкрита от всекидневника " Вангуардия ". 

Рут Баса, която по това време е била на 23 години, а артистът - на 46, приказва за " навлизане без никакво единодушие, когато и да е " и споделя, че се е чувствала " парализирана " по време на събитията, за които се твърди, че са се случили в пространствата на някогашната продуцентска компания Roissy Films.

В Испания закононарушението " полово посягане " включва и обезчестяване съгласно Наказателния кодекс.

Рут Баса приказва пред Агенция Франс Прес за " полово посягане ", само че на въпроса дали е било обезчестяване, тя дава отговор утвърдително, казвайки, че " полицията го квалифицира като такова ".

След като Агенция Франс Прес се свързва с тях, от полицията и прокуратурата са споделили, че не са в положение да потвърдят подаването на тази тъжба, която ще бъде третата против артиста за полово принуждение след 2018 година

Журналистката изяснява пред Агенция Франс Прес, че " изцяло " е била не запомнила обстоятелствата, до момента в който не е прочела за следствието, оповестено от новинарския уеб страница " Медиапар " през април, в което тринадесет дами упрекват артиста в полово принуждение.

По думите й тази публикация предизвика у нея " вътрешен пусков механизъм " и " проблясъци " на паметта, доказани от персонални бележки от това време, които тя споделя, че е намерила още веднъж. 

От правна позиция тази тъжба има дребен късмет за триумф заради изтекла отминалост. Въпреки това Рут Баса изяснява, че е решила да я подаде с вярата, че може да " помогне на други " да създадат същото.

От 2020 година Жерар Депардийо е разследван за обезчестяване, откакто беше упрекнат от  актрисата Шарлот Арну през 2018 година Актьорът отхвърля обвиняванията. 

В началото на декември по националния ефирен канал Франс 2 беше излъчен проверяващ документален филм по отношение на обвиняванията в полови похищения против Депардийо, включващ фрагменти, на които той неведнъж прави неприлични забележки и жестове по време на пътешестване до Северна Корея през 2018 година Репортажът провокира нова шокова вълна. 

Втора тъжба за полово посягане, което Жерар Депардийо още веднъж отхвърля, е подадена от комедийната актриса Елен Дарас. Тя е обвързвана със събития, датиращи от 2007 година, също с изтекла отминалост. 
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР