Испанската група за възобновяеми енергийни източници Iberdrola отмени планираното си

...
Испанската група за възобновяеми енергийни източници Iberdrola отмени планираното си
Коментари Харесай

Iberdrola отменя придобиването на PNM Resources в Ню Мексико за 8,3 милиарда долара

Испанската група за възобновими енергийни източници Iberdrola анулира плануваното си придобиване на PNM Resources за 8 милиарда $, отменяйки договорка, която щеше да трансформира нейното дъщерно сдружение Avangrid в едно от най-големите компании в бранша на комуналните услуги в Съединени американски щати.

Avangrid съобщи във вторник, че упражнява правото си да приключи договорката, защото е била отхвърлена от един регулатор в Ню Мексико през 2021 година и компанията към момента е затънала в обжалването решението в съда.

Анулирането на съглашението ще наложи преосмисляне на проектите на Iberdrola в Съединени американски щати, където транзакцията би направила Avangrid третата по величина компания за възобновима сила в страната. Испанската група има наличие допълнително от дузина страни, само че е трансформирала Съединени американски щати в съществена капиталова цел.

Комисията за публично контролиране на Ню Мексико отхвърли договорката на стойност 8,3 милиарда $, в това число дълга, частично заради опасения по отношение на „ проблеми с качеството на услугата...

Прочетете целия текст »

Източник: worldnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР