Испанската футболна лига значително повиши лимита на разходите на Барселона

...
Испанската футболна лига значително повиши лимита на разходите на Барселона
Коментари Харесай

Ла Лига с важно решение за Барселона

Испанската футболна лига доста увеличи лимита на разноските на Барселона за този сезон, откакто каталунците продадоха част от телевизионните си права за идващия четвърт век и други активи, с цел да балансират финансите си това лято.

Барселона получи позволение да похарчи 656 милиона евро за играчи и чиновници този сезон, в това число заплати, съгласно лимитите на разноските за всеки клуб, оповестени от Ла Лига през днешния ден. Това е голям скок, откакто лимитът на клуба в действителност беше негативен през предходната зима.

За да се възвърне от окаяното си финансово положение, клубът, ръководен от Жоан Лапорта, трябваше да продаде 25 % от телевизионните си права за испанската лига за идващите 25 години и други активи за към 870 милиона евро през юли и август.

Клубът употребява към 160 милиона евро, с цел да притегли Роберт Левандовски, Рафиня и Жюл Кунде. Друга една трета отиде за погашение на големия дълг от към 1 милиард евро, който Барселона натрупа с помощта на високите си заплати и големите трансферни такси, платени от предшественика на Лапорта, и въздействието на пандемията върху приходите.

Барселона се върна на второ място в класирането на лимита на разноските в лигата. Реал Мадрид е отпред с 683 милиона евро. Атлетико Мадрид е трети с 341 милиона евро, до момента в който Жирона и Елче са на дъното с 42 милиона евро.

Лигата пресмята лимитите на разноските въз основа на приходите на клуба спрямо разноските и краткосрочните заплащания по дълга, планувани през идния сезон.
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР