Испанската футболна федерация (RFEF) ще промени формата в Купата на

...
Испанската футболна федерация (RFEF) ще промени формата в Купата на
Коментари Харесай

Купата на краля се променя с идея за връщане на интригата

Испанската футболна федерация (RFEF) ще промени формата в Купата на краля, с цел да върне интригата в шампионата. След като в последните четири години " Барселона " печели оценката и се приближава до пети следващ триумф, от федерацията желаят да трансформират метода на осъществяване на конкуренцията.

Това ще стане, като дуелите до полуфиналите се организират единствено в един мач. Досега Купата на краля се играе в две срещи, което дава по-малки шансове на тимовете от по-долни дивизии. Единствено полуфиналите ще са на разменено посещение, сходно на Купата на Англия.

В жребия преимущество ще се дава на отборите от по-ниската дивизия, които ще са домакини.

Това е разисквано от Борда на шефовете на RFEF, като остава измененията да бъдат официализирани на Генералната асамблея. Това заяви президентът Луис Рубиалес.

Промени ще претърпи и Суперкупата на Испания. Предвижва се да се вкара крайна четворка, като се направи шампионат, който да се играе отвън Испания. Трофеят към този момент няма да се разпределя преди началото на сезона, а ще се играе през януари.

Първите два отбора в класирането на Ла Лига ще имат обезпечено място, както и носителят на Купата на краля. В случай, че носителят на Купата е измежду първите два в таблицата, то за Суперкупата на Испания ще се класира финалистът.

Последният във финалната четворка ще бъде полуфиналистът от Купата на краля, който има повече трофеи. Така през тази година за финалната четворка би се класирал " Реал " (Мадрид) пред " Бетис ".
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР