Испанската екстремна спортисткаБеатрис Фламини излиза от пещерата, след като е

...
Испанската екстремна спортисткаБеатрис Фламини излиза от пещерата, след като е
Коментари Харесай

„Дойде момент, в който трябваше да спра да броя дните“: Жена прекара доброволно 500 дни в пещера

Испанската рискова спортисткаБеатрис Фламини излиза от пещерата, откакто е прекарала 500 дни без контакт с хора, което може да се окаже международен връх.



Когато Беатрис Фламини влиза в пещерата в Гранада, Русия към момента не е нахлула в Украйна, а светът към момента е в плен на пандемията от Ковида.

Това е част от опит, следен от близко от учените.

" Все още съм застинала на 21 ноември 2021 година Не знам нищо за света ", сподели тя, откакто излезе от пещерата.

50-годишната Фламини влиза в пещерата на 48-годишна възраст. Тя прекарва времето си в дълбоката 70 м пещера в извършения, изобразяване и плетене на вълнени шапки. Според екипа ѝ за поддръжка тя е съумяла да се оправи с 60 книги и 1 000 литра вода.



Била е следена от група психолози, откриватели, спелеолози - експерти в проучването на пещерите - само че никой от специалистите не е открил контакт с нея.

Кадри на испанската телевизия TVE демонстрираха по какъв начин тя излиза от пещерата с усмивка, преди да прегърне екипа си.

Малко по-късно тя разказва прекарването си като " чудесно и ненадминато ".



" Година и половина мълчах, не приказвах с никого, с изключение на със себе си ", сподели тя, до момента в който репортерите я притискаха за повече детайлности.

" Губя равновесие, по тази причина ме задържат. Ако ми позволите да си взема душ - не съм се къпала от година и половина - ще се забележим по-късно. Може ли? "

По-късно Фламини съобщи пред кореспонденти, че е изгубила визия за времето след към два месеца.

" Дойде миг, в който трябваше да спра да броя дните ", сподели тя и добави, че съгласно нея е била в пещерата " сред 160 и 170 дни ".

Един от най-тежките моменти настъпил, когато в пещерата нахлули мухи и тя останала покрита, споделя тя.



Екстремната спортистка разказва и " слухови халюцинации ".

" Мълчиш, а мозъкът си измисля ", сподели тя.

Експертите употребяват времето, прекарано от нея в изолираност, с цел да проучат въздействието на обществената изолираност и рисковата краткотрайна дезориентация върху възприемането на времето от хората.

Подкрепящият екип на Фламини съобщи, че тя е счупила международния връх за най-продължително време, прекарано в пещера, само че от " Рекордите на Гинес " не потвърдиха дали има връх за непринудено престояване в пещера.

Тя присъжда " най-дългото време, прекарано в капан подземен " на 33-мата чилийски и боливийски миньори, които прекараха 69 дни на 688 м подземен след сриването на медно-златна мина в Чили през 2010 година

Източник на фотосите: БГНЕС
Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР