Испанската агенция за контрол на въздушния трафик (AENA) обяви в

...
Испанската агенция за контрол на въздушния трафик (AENA) обяви в
Коментари Харесай

Испания издаде предупреждение към авиокомпаниите

Испанската организация за надзор на въздушния трафик (AENA) разгласи в изказване в неделя, че самолетните компании са помолени да се въздържат от полети над Канарските острови. Това е поради изригването на вулкан на един от главните острови на архипелага - Ла Палма, означи АП.

Говорителят на испанския министър председател Педро Санчес разкри, че министър председателят ще отсрочи визитата си в Съединени американски щати и първо ще отпътува за засегнатия остров.

Първото изригване на вулкана на острова след 50 години докара до изхвърлянето на лава и дирек от пушек, а застрашеното население беше помолено да се изтегля по-рано през седмицата.

Непосредствено преди изригването управляващите бяха евакуирали към 40 трудноподвижни хора, както и селскостопански животни, от селата към вулкана.

На място бяха изпратени бойци, с цел да оказват помощ за евакуацията, заяви министерството на защитата.

Висок дирек пушек се издигна след изригването в 15.15 ч. локално време в националния парк " Кумбре виеха " в южната част на острова.

Преди изригването учени записаха в националния парк поредност от земни земетресения, достигащи магнитуд от 3,8 по Рихтер, напомни " Ройтерс ".

Агенцията се базира на данни от испанския народен географски институт. Първото разказано изригване на остров Ла Палма е било през 1430 година. При последното изригване през 1971 година един човек почина до момента в който правел фотоси покрай потоците от лава.

Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР