Испания заяви , че сделката за Брекзит трябва ясно да

...
Испания заяви , че сделката за Брекзит трябва ясно да
Коментари Харесай

Испания настоява бъдещето на Гибралтар да бъде уредено чрез преки преговори

Испания съобщи, че договорката за Брекзит би трябвало ясно да подчертае, че Мадрид ще има думата по въпроса за това по какъв начин бъдещите връзки сред Европейски Съюз и Англия ще се отразят на Гибралтар. Този въпрос също по този начин би трябвало да бъде разискван на двустранна основа, съобщи Ройтерс, като цитира изказване на говорителката на испанското държавно управление Исабел Селаа.


" Ясно е, а и държавното управление е решено, че би трябвало да бъде изцяло обезпечено, че всяко съглашение сред Европейски Съюз и Англия изисква предварителното утвърждение на Испания, що се отнася до въпроса за Гибралтар ", сподели говорителка на испанското държавно управление.

Същевременно испанският държавен секретар за европейските въпроси в министерството на външните работи Луис Марко Агириано сподели, че Испания желае " писмен " ангажимент от Лондон за Гибралтар преди срещата на върха на Европейски Съюз в неделя, на която се чака да бъде контрактувано дефинитивно съглашението за Брекзит сред Европейски Съюз и Обединеното кралство.
 Испания няма да слага Гибралтар като изискване в договарянията за Брекзит Испания няма да слага Гибралтар като изискване в договарянията за Брекзит
Испания няма да слага като изискване в договарянията за Брекзит връщането на Гибралтар. Това съобщи нейният министър на външните работи и сътрудничествот...
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР