Испания затвори част от въздушното си пространство заради опасността на

...
Испания затвори част от въздушното си пространство заради опасността на
Коментари Харесай

Испания затвори част от въздушното си пространство заради отломки от китайска ракета

Испания затвори част от въздушното си пространство поради заплахата на нейна територия на паднат елементи от китайската ракета Long March CZ5B, която бе изстреляна в понеделник. Нейната цел бе да транспорти последния модул на китайската галактическа станция, която сега се построява.

Преди да стане ясно, че останките от ракетата са паднали в южната част на Тихия океан, което провокира редица интернационалните рецензии към Китай, Испания затвори въздушното си пространство над Каталуния. Самолетите бяха пренасочени по други направления, с цел да избегнат пряк конфликт с близо 20-тонната маса.

Минути по-рано предизвестието към испанските управляващи пристигна от Службата за галактическо наблюдаване и следене на Европейския съюз, от където ги уведомиха, че е допустимо два пъти елементи от галактическия обект да преминат през Иберийския полуостров. Приблизителната траектория е трябвало да бъде нахлуване сред Галисия и Португалия и излизане през Барселона, което докара до незабавната реакция на управляващите за затварянето на въздушното пространство.

Това е третият път в границите на две години, при който китайските галактически управляващи организират сходни маневри, което докара до рецензии от страна на НАСА по отношение на компликацията да се наблюдава точното местонахождение и степента на въздействието на отломките.

Китай от своя страна омаловажи паниката, а от външното им министерство обявиха, че " вероятността останките да причинят вреди на авиационните и наземните действия е извънредно ниска ", защото този вид ракети употребяват специфична технология, проектирана по този начин, че по-голямата част от съставените елементи да бъдат унищожени при наново нахлуване в атмосферата. Въпреки това летищата Барселона-Ел Прат, Реус и Тарагона, както и тези на Балеарските острови, Арагон и Навара прекъснаха активността си за час, заради вероятните опасности от конфликт. Около 300 от постоянните полети записаха забавяне, само че до анулация не се стигна.
Източник: moreto.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР