Испания започва налагането на мерките, чиято цел е централните власти

...
Испания започва налагането на мерките, чиято цел е централните власти
Коментари Харесай

Мадрид даде няколко часа на каталунските лидери да си съберат багажа

Испания стартира налагането на ограниченията, чиято цел е централните управляващи в Мадрид да си върнат контрола над Каталуния в днешния първи работен ден след отнемането на автономията на региона и уволнението на районното държавно управление и водача му Карлес Пучдемон.

За начало централното държавно управление подреди на каталунските водачи да съберат персоналните си движимости и да освободят кабинетите си до няколко часа, а заповедта бе обявена пред медиите от вътрешния министър на Испания Хуан Игнасио Соидо. Мадрид предизвести, че някогашните каталунски ръководители рискуват престъпни обвинявания, в случай че се опитат да извършват публични отговорности.

Публичното обявяване на заповедта евентуално бе предизвикано от оповестена по-рано през днешния ден фотография от един от членовете на уволненото районно държавно управление, на която се вижда формалната резиденция на районното държавно управление в Барселона, над която се веят каталунското и испанското знаме. Снимката бе съпроводена с надпис на каталунски " Добро утро " и емотикон усмивка.

В отговор испанският вътрешен министър прикани някогашните каталунски ръководители да бъдат " благоразумни и да се посветят на подготовката за идните на 21 декември избори " в региона.

От през днешния ден държавните чиновници на Каталуния още веднъж са на работа и към този момент ще би трябвало да извършват разпорежданията на Мадрид. Дали тези към 200 хиляди души ще се върнат и дали ще се подчинят на централните управляващи? Отговорите на тези въпроси са основни за налагането на волята на централното ръководство, отбелязва Асошиейтед прес. Дали служителите ще се подчинят или не - следва да забележим.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР