Испания удари в най-подходящия момент еврошампиона Италия. На полуфиналите в

...
Испания удари в най-подходящия момент еврошампиона Италия. На полуфиналите в
Коментари Харесай

Испания спря серията на Италия от 37 мача без загуба

Испания удари в най-подходящия миг еврошампиона Италия. На полуфиналите в шампионата Лига на нациите възпитаниците на Луис Енрике победиха с 2:1 отбора на Роберто Манчини и стопираха превъзходната серия на " адзурите " от 37 мача без загуба. Още преди срещата наставникът на Ла Фурия изненада с включването в състава на младока Гави, който излезе на терена на 17 години и 62 дни. По този мотив всички медии в Испания подлагаха на критика селекционера, който рискува с включването на цели 58 разнообразни футболисти, откогато е отпред на отбора. Енрике обаче и този път потвърди уменията си да дава късмет на бъдещите звезди на Испания в тежките мачове най-много като психически тласък за тях. Другата атракция за 40 000-те на трибуните на „ Джузепе Меаца” в Милано бе дребната количка на главния спонсор на шампионата, която транспорти на терена топката за дуела.

Италия опита да вземе страха на противника още първоначално, само че стражът Унай Симон избави удар на Киеза. В 17-ата минута обаче след съвършено центриране отляво на Микел Оярсабал Феран Торес разстреля италианската врата за 1:0. Броени секунди след попадението Оярсабал и Алонсо бяха покрай втория гол за Испания след неточност на Донарума, който изпусна топката, а тя рикошира в гредата.
В 33-ата минута на динамичния и атрактивен мач, в който Испания владееше топката на 70%, Бернардески стреля рисково в близкия ъгъл, само че Симон се намеси уверено.
В 40-ата минута Леонардо Бонучи беше изпъден след игра с лакът при единоборство със Серхио Бускетс и втори жълт картон. В последната минута на полувремето още веднъж Инсинйе опита изстрел, който беше избавен от Симон. При контраофанзива на Испания Маркос Алонсо комбинира с Оярсабал, който постави топката на главата на Феран Торес, а той вкара втория си гол в мача.
В 60-ата минута Киеза уцели гредата, само че реферът подвигна засада със забавяне. Две по-късно Оярсабал можеше да вкара трети гол за гостите с глава, само че топката излезе в навън.
В 77-ата минута Маркос Алонсо, внук на легенда на Реал Мадрид и наследник на някогашен състезател на Барселона, се опита да убие Италия с трети гол, само че този път Донарума избави. В 83-ата минута италианците дочакаха и своя миг, откакто откраднаха топка от полето на Испания и с бърза контра и прецизен пас на Киеза към Пелегрини полузащитникът на Рома оформи крайния резултат 1:2.
Испания изравни салдото в последните си 6 мача против Италия (2 победи, 2 равенства и 2 загуби), до момента в който в последните си 11 мача вкъщи това е вторият случай, при който Италия позволява първи гол. За последно възпитаниците на Роберто Манчини бяха догонващи в резултата против Босна и Херцеговина през септември 2020 година
" Ла Фурия " чакаше тази победа като посетител на Италия от 1971 година насам. Днес я искаше по-силно и я реализира. Старши треньорът Луис Енрике разяснява рецензиите от страна на пресата преди дуела. Пред „ Marca” Енрике съобщи: " Не чета пресата, тъй като запознат съм футбол повече от мнозина, имам повече информация, в сравнение с публицистите. Няма такова мнение, което да ме заинтересова, с цел да го прочета. За критиците нямам никакви вести, не ги чувам. Доверявам се на състава си ". И съставът му се отблагодари за това доверие.
Утре е другият полуфинал в шампионата, в който един против различен ще се изправят Франция и Белгия. Финалът ще се изиграе в неделя (10 октомври). Носител на трофея предходната година бе тимът на Португалия.
Източник: pik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР