Рускинята Камила вероятно е атлетът, чийто допинг тест е показал

...
Рускинята Камила вероятно е атлетът, чийто допинг тест е показал
Коментари Харесай

Руската сензация Валиева, изпълнила уникален скок на Олимпиадата, хваната с допинг?

Рускинята Камила евентуално е спортистът, чийто допинг тест е посочил съществуване на неразрешено вещество в организма й. В понеделник съветските фигуристи завоюваха златните медали, откакто 15-годишната Камила стана първата жена, приземила сполучливо четворни скокове на олимпийски игри. Втори останаха представителите на Съединени американски щати, а бронза взеха японците.

Днес стана известно, че резултатите от отборния шампионат могат да бъдат ревизирани поради резултатите от допинг теста на един от състезателите, оповестява Inside the Games. Това докара до отсрочване на церемонията по връчването на медалите от отборния шампионат.
свързани новини6438преди 5 часа1742на 08.02.2022
По информация на " Спорт-Експрес " неразрешеното лекарство, намерено в тестът на фигуристката, не способства за възстановяване на спортните достижения и се употребява за лекуване на кардиологични проблеми.

В Русия се появи информация, че медикаментът e Триметазидин и нормално се употребява за лекуване на ангина и подкрепя кръвоснабдяването на сърцето.

Според The Guardian следи от неразрешено вещество в действителност са открити в допинг теста на един от спортистите. Важно е да се означи, че това вещество „ не може да повлияе на подобряването на атлетичните достижения “.

Ситуацията се усложнява още повече от обстоятелството, че Валиева е „ предпазена персона " съгласно разпоредбите на Световния антидопингов кодекс. Това значи, че спортист, който не е навършил 16 години, все още на взимане на тестът, не може да бъде публично посочен за извършител на разпоредбите, написа Inside the Games.

Ако въпреки всичко бъде осъдена, то глобите за нея ще бъдат доста по-меки, в сравнение с тези, налагани на спортисти над 16-годишна възраст.

Участниците в отборния шампионат - Камила Валиева, Анастасия Мишина и Александър Галямов не пристигнаха на подготовка във вторник. Техният треньор изясни, че международните първенци имат почивен ден. Виктория Синицина и Никита Кацалапов излязоха на леда, само че отхвърлиха коментар, заяви журналистът на USA Today Том Шад. Светлана Соколовская, ментор на Марк Кондратюк, изясни, че фигуристката е имала планувана отмора.

По-рано през днешния ден представителят на Международния олимпийски комитет Марк Адамс отхвърли коментар по проблема. „ Тъй като казусът е комплициран от юридическа позиция, не мога да кажа доста на този стадий ", съобщи той.
Източник: pik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР